Zlatna nektarina torta
Sočna i neverovatno lepa torta
Sastojci | Količina |
nektarine | 1 kg |
voda | 3 dcl |
šećer | 10 kašika |
puding od vanile | 2 |
keks | 500 gr |
mleko | 3 dcl |
šećer | 5 kašika |
puding od vanile | 1 |
vanilin šećer | 1 |
nektarine | 3 |
providni preliv, želatin | 1 |
Kako pripremiti
- U posudu staviti nektarine dodati 2 dcl vode
- staviti na vatru da samo provri i ispasirati. Pasirane mase bude 900 gr ako nema dodati vode da bude 900 gr.
- U pasirane kupine dodati 10 kašika šećera i staviti da se kuva dok se šećer ne istopi.
- Puding od vanile umutiti sa 1 dcl vode dodati u kuvane kupine i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre i u toplu masu dodati 500 gr lomljena keksa. Izmešati i toplo staviti u kalup sa obručem. Izravnjati i ostaviti da se hladi.
- Napraviti vanilin fil. Na vatru staviti da se kuva 2 dcl mleka, vanilin šećer i 5 kašika šećera. Umutiti 1 puding od vanile sa 1 dcl mleka dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Umutiti 200 ml slatke pavlake i dodati kašiku po kašiku muteći hladan vanilin fil. Ovaj fil premazati preko hladnog fila od nektarina i keksa.
- Preko poređati nektarine. Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice ili koristiti providni preliv za kolače i torte.
- Ostaviti preko noći da stoji u frižideru. Sutradan skinuti obruč sa torte.
Primjedbe
Objavi komentar