Preskoči na glavni sadržaj

Viršle u testu

vrlo ukusne i pogodne za doručak ili užinu
SastojciKoličina
brašna250 gr
kvasca1 kašika
maslaca2 kašike
jaje1
mleka100 ml
šećera1 kašika
sopo želji
viršli10
susam za posipanje-

Kako pripremiti

  • U duboku posudu sipati brašno, kvasac, maslac, šećer, so,jaje i mleko i zamesiti glatko testo posuti ga brašnom i ostaviti da narasta oko sat vremena, da duplo naraste.
  • Testo nakon sat vremena izdeliti na 10 komada i svaki oblikovati u valjkastu traku. Trakama omotati viršle i poređati ih na pleh obložen pek papirom i ostaviti da narastaju oko 20 minuta.Kad narastu premazati ih jajetom i posuti susamom pa ih peći na 180 stepeni oko 15 minuta, odnosno dok ne porumene.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima