Preskoči na glavni sadržaj

Američka pita sa borovnicama i malinama, tako savršena

Ova tradicionalna američka pita biće pravi izbor da zaladite dan... (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
brašno225 g
puter100 g
so1/2 kašičice
šećer1/2 kašičice
jabukovo sirće1 kašika
hladna voda3-5 kašika
ZA FIL:
borovnice500 g
maline300 g
šećer175 g
gustin50 g
limunov sok1 kašika
belanac1
braon šećer1 kašika
ekstrakt vanile1 kašičica

Kako pripremiti

  • Promešajte brašno, šećer i so, dodajte puter isečen na kocke i jabukovo sirće, pa polako dodavajući hladnu vodu zamesite mrvičasto testo. Testo sipajte na blago pobrašnjenu površinu i utapkajte u krug, pa ga zavite u providnu foliju i ostavite u frižider da se “odmori” sat vremena.
  • Za to vreme spremite fil. Borovnice, maline, gustin, šećer i ekstrat vanile dobro promešajte i sjedinite.
  • Razvite ohlađeno testo prečnika oko 35 centimetra i stavite u kalup za tart prečnika 23 centimetra, tako da vam krajevi vise preko kalupa.
  • Sipajte pripremljeni fil, uvite stranice koje vise, premažite ih umućenim belancetom, pospite braon šećerom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko sat vremena.
  • Poslužite toplo sa kuglom sladoleda od vanile.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima