Preskoči na glavni sadržaj

Pogačice sa suvim grožđem za svačiji ukus!



brašno225 g
prašak za pecivo1,5 kašičica
so1 prstohvat
maslac10 g
šećer1,5 kašičica
mleko1,5 dl mleka
suvo grožđe1 kašika

Kako pripremiti

  • Prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Utrljajte omekšali maslac, pa dodajte šećer i so. Lagano dodajte mleko i suvo grožđe, mešajući testo vrhom noža.
  • Pobrašnjenim rukama umesite smesu u mekano testo, pa ako je previše suvo dodajte još malo mleka. Rastanjite na debljinu od dva centimetra.
  • Izrežite čašom ili okruglim modlom za kolače krugove od testa. Premažite ih mlekom ili umućenim jajem.
  • Pecite pogačice u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 15 minuta. Ohlađena peciva razrežite i premažite maslacem i marmeladom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima