Torta sa crno-belim piškotama

SastojciKoličina
fil I;mleko400ml.
puding od slatke pavlake1kesica
secer4kasike
puter ili margarin50g.
piskote300g.
Fil II;slag krema2kesice
kapucino-ukus cokolada2kesice
kakao1kasika
mleko300ml.

Kako pripremiti

  • Fil I: Razmutiti puding u 100 ml mleka i 4 kašike šećera, a ostalo mleko 300 ml staviti da vri. Zatim u mlazu polako sipati razmućeni puding i kuvati dok se ne zgusne. U vruć puding staviti puter i brzo mešati dok se sve lepo ne sjedini.
  • Fil II: Staviti šlag u činiju za mućenje, pa dodati kapućino (u prahu) i kakao, zatim polako dodavati mleko i mutiti dok šlag ne bude umućen.
  • Ređati: 8 piškote koje smo provlačili kroz mleko pa fil I, pa fil II, pa 6 piškota ređati preko prvog reda, ali za jednu piškotu manje, pa fil I, fil II, pa 4 piškote, pa fil I, fil II, pa 2 piškote i fil I.
  • Sa filom II prefilovati celu tortu, koja je u obliku trougla.
  • Tortu ukrasiti po želji.
  • Ostaviti da odstoji oko 2 sata i može odmah da se seče.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima