Gomboce sa šljivama, nema im ravne!
Vojvođanske knedle u sezoni šljiva. Prave se i sa drugim voćem, ali su prepoznatljive po šljivama.
| Sastojci | Količina |
| Testo: | |
| krompir | 1 kg |
| brašno | 500 g |
| maslac | 50 g |
| Punjenje: | |
| šljive | 1 kg |
| šećer | malo |
| cimet | malo |
| Preliv | |
| prezla | 100 g |
| šećer | 100 g |
| ulje | 5-6 kašika |
Kako pripremiti
- Krompir skuvati u ljusci. Oguliti i izgnječiti sa maslacem. Posoliti, dodati jaje i brašno i umesiti testo da ne bude n tvrdo ni mekano. Oblikovati testo u valjak i iseći kao na slici. Na svako parče staviti šljivu, a u sredinu šljive staviti po malo šećera koji je pomešan sa malo cimeta. Oblikovati knedle i stavljati u ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.

Primjedbe
Objavi komentar