Preskoči na glavni sadržaj

Gomboce sa šljivama, nema im ravne!

Vojvođanske knedle u sezoni šljiva. Prave se i sa drugim voćem, ali su prepoznatljive po šljivama.
SastojciKoličina
Testo:
krompir1 kg
brašno500 g
maslac50 g
Punjenje:
šljive1 kg
šećermalo
cimetmalo
Preliv
prezla100 g
šećer100 g
ulje5-6 kašika

Kako pripremiti

  • Krompir skuvati u ljusci. Oguliti i izgnječiti sa maslacem. Posoliti, dodati jaje i brašno i umesiti testo da ne bude n tvrdo ni mekano. Oblikovati testo u valjak i iseći kao na slici. Na svako parče staviti šljivu, a u sredinu šljive staviti po malo šećera koji je pomešan sa malo cimeta. Oblikovati knedle i stavljati u ključalu vodu. Kuvati dok ne isplivaju na površinu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima