Kocke sa ajvarom

SastojciKoličina
za biskvit jaja6 kom
brašno6 kašika
obaren iseckan spanać450gr
kisela pavlaka150ml
prašak za pecivo1 kesica
sopo ukusu
za fil beli mladi sir1 kg
ajvar5 kašika
beeli luk4-5 čenova
so ,biberpo ukusu
pečene palačinke5 komada
za filovanje palačinki pileća200gr
gauda rendana ili neki drugi k200gr

Kako pripremiti

  • Prvo ispeći 5 palačinaka po klasičnom receptu. Zatim na svaku palačinku staviti po 4 lista isečenih pilećih prsa i dodati rendani kačkavalj.
  • Zatim palačinku čvrsto uviti u rolat. Tako uraditi i sa preostale 4 palačinke.Krajeve odseci da budu sve iste palačinke .Uvijene palačinke ostaviti sa strane.
  • Priprema fila: Sir izgnječiti osoliti dodati bibera po ukusu dodati sitno seckani beli luk.
  • Priprema biskvita: Jaja umutiti sa malo soli, dodati prašak za pecivo, nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati seckani spanač, brašno, kiselu pavlaku. Fino sjediniti pa dobijenu smesu sipati na pek papir u četvrtastu tepsiju. Peći na 180 stepeni 20 minuta.
  • Ohladjenu koru preseći na pola pa na donji deo kore staviti pola smese fila od sira. Preko sira poređati rolate od palačinaka ali ostaviti da između palacinaka bude razmaka. Palačinke utisnuti u sir.
  • Preko palačinaka staviti drugi deo fila i onda staviti drugi deo kore.
  • Ostaviti da se ohladi u frižideru i iseći na kocke. Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima