Berlinski biskviti

SastojciKoličina
puter100g
mleveni bademi100g
brasno250g
secer150g
jaje1
cimet1 kasika
jaje za premazivanje1
za posipanje seceni bademi60g

Kako pripremiti

  • Mikserom mutiti puter,brasno,cimet,mlevene bademe i secer.Dodati jedno jaje i umesiti testo rukom.Razviti testo debljine 5-8 mm,pa casom vaditi keksice (moze i modlom ,ali ja vise volim casom jer je veca,precnika 7 cm).
  • Biskvite poredjati u pleh oblozen papirom za pecenje.Premazati ih umucenim jajetom i posuti krupno secenim bademima.
  • Peci u zagrejanoj rerni na 200C 15 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima