Preskoči na glavni sadržaj

Cordon blue

Mesni delikates
SastojciKoličina
za dva veca cordon blua dve polovine belog mesaod oko 500gr
veza mladog luka1kom
dimljeni suvi svinjski vratoko 6 šnita
mladi kajmakoko 6 kafenih kašika
mešavina aromaticnog bibera, kajanska paprika...po ukusu
sopo ukusu
jaja2kom
prezlepo potrebi
palentapo potrebi
kukuruz šećerac500gr
maslac2 kafene kašike
čačkalice-

Kako pripremiti

  • Pileća prsa odkostimo rasečemo u jednu veliku šniclu koju između dve folije blago izlupamo čekićem za meso .Meso pospemo biberom i soli ili nekom mešavinom aromatičnih bibera.
  • Zeleni deo mladog luka odsečemo ,dobro operemo i narežemo na trake pa na malo ulja propržimo i uz koju kap vode i soli prodinstamo da omekne.
  • Dimljeni suvi vrat kratko propržimo u tiganju.
  • Pileća prsa potom filujemo sa nekoliko šnita suvog vrata, dinstanim lukom kajmakom.
  • Prsa zatim zatvorimo sa čačkalicama, umočimo u umućena jaja pa u prezlu, ponovo u jaja pa zatim pospemo palentom i pržimo u vrućem ulju.
  • Prženi cordon vadimo na papirni ubrus i ostavimo nekoliko minuta da se ohladi pa ga oštrim nožem nasečemo na šnite radi lepšeg dekorativnog efekta.
  • Kao prilog možemo posužiti pire od šećerca.Kukuruz prodinstamo kratko na malo ulja vode i soli.Prebacimo kukuruz u blender uy dodatak maslaca i sve lepo usitnimo u pire.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima