Cordon blue
Mesni delikates
Sastojci | Količina |
za dva veca cordon blua dve polovine belog mesa | od oko 500gr |
veza mladog luka | 1kom |
dimljeni suvi svinjski vrat | oko 6 šnita |
mladi kajmak | oko 6 kafenih kašika |
mešavina aromaticnog bibera, kajanska paprika... | po ukusu |
so | po ukusu |
jaja | 2kom |
prezle | po potrebi |
palenta | po potrebi |
kukuruz šećerac | 500gr |
maslac | 2 kafene kašike |
čačkalice | - |
Kako pripremiti
- Pileća prsa odkostimo rasečemo u jednu veliku šniclu koju između dve folije blago izlupamo čekićem za meso .Meso pospemo biberom i soli ili nekom mešavinom aromatičnih bibera.
- Zeleni deo mladog luka odsečemo ,dobro operemo i narežemo na trake pa na malo ulja propržimo i uz koju kap vode i soli prodinstamo da omekne.
- Dimljeni suvi vrat kratko propržimo u tiganju.
- Pileća prsa potom filujemo sa nekoliko šnita suvog vrata, dinstanim lukom kajmakom.
- Prsa zatim zatvorimo sa čačkalicama, umočimo u umućena jaja pa u prezlu, ponovo u jaja pa zatim pospemo palentom i pržimo u vrućem ulju.
- Prženi cordon vadimo na papirni ubrus i ostavimo nekoliko minuta da se ohladi pa ga oštrim nožem nasečemo na šnite radi lepšeg dekorativnog efekta.
- Kao prilog možemo posužiti pire od šećerca.Kukuruz prodinstamo kratko na malo ulja vode i soli.Prebacimo kukuruz u blender uy dodatak maslaca i sve lepo usitnimo u pire.
Primjedbe
Objavi komentar