Preskoči na glavni sadržaj

Posno, a ukusno: Francuska mućkalica

Odmorite vaš organizam od mesa jednim ukusnim i zdravim jelom. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
tikvica1
patlidžan1
crni luk1 veći
šargarepa1
beli luk3 čena
paradajz sok1 šolja
paradajz pire2 kašike
sopo ukusu
biberpo ukusu
suvi bosiljak1/2 kašike
uljemalo

Kako pripremiti

  • Tikvicu i patlidžan operite i isecite na manje komade. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
  • U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje. Dodajte tikvice, patlidžan, paradajz sok i pire i beli luk.
  • Posolite i pobiberite, dodajte bosiljak i kratko prodinstajte. Sipajte malo vode i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima