Posno, a ukusno: Francuska mućkalica
Odmorite vaš organizam od mesa jednim ukusnim i zdravim jelom. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| tikvica | 1 |
| patlidžan | 1 |
| crni luk | 1 veći |
| šargarepa | 1 |
| beli luk | 3 čena |
| paradajz sok | 1 šolja |
| paradajz pire | 2 kašike |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
| suvi bosiljak | 1/2 kašike |
| ulje | malo |
Kako pripremiti
- Tikvicu i patlidžan operite i isecite na manje komade. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte.
- U tiganju zagrejte ulje, stavite usitnjen crni luk i propržite oko pet minuta, uz stalno mešanje. Dodajte tikvice, patlidžan, paradajz sok i pire i beli luk.
- Posolite i pobiberite, dodajte bosiljak i kratko prodinstajte. Sipajte malo vode i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Primjedbe
Objavi komentar