Torta sa jagodama
Ukusno i osvežavajuće.
Sastojci | Količina |
jaja (samo belanca) | 10 kom |
šećer | 260 gr |
kokos | 150 gr |
brašno | 3 kasike |
sirće | 1 kasika |
pudinga od vanile | 2 kom |
mleko | 1 l |
margarine sa ukusom Vanile | 1 kom |
šećer u prahu | 200 gr |
šlag | 1 kom |
jagode | 250 gr |
Kako pripremiti
- Ulupati čvrst sneg od 10 belanaca sa 260 g šećera. Dobro umutiti, dodati 150 g kokosa, 3 kašike brašna i 1 kašika sirćeta. Stavljamo u veći pleh, u koji smo stavili papir za kolače i sipamo masu. Zatim stavljamo da se peče, suši, prvo na 200 stepeni i polako smanjujemo temperaturu dok ne bude 150 C stepeni. Ostavimo da se suši oko 2 sata. Kada je pečeno, prekrijemo čistom mokrom krpom i ostavimo da stoji. Fil: Skuvamo 2 pudinga od vanile u 1 litri mleka i ostavimo da se hladi. Kada se ohladilo u umućeni margarin sa ukusom vanile ,dodamo puding, 2oo g šećera u prahu i dalje mutimo. Kada je skoro umućeno stavljamo i jedan šlag i jos samo malo promešamo. U međuvremenu operemo jagode i isečemo na pola i ostavimo. U tacnu četvrtastog oblika stavljamo prvu koru, onu što smo pekli presečemo na dva dela na to stavljamo pola fila , ređamo iseckane jagode i ostatak fila. Preko toga umućeni šlag i ukrašavamo po želji, s tim što ređamo i polutke jagoda.
Primjedbe
Objavi komentar