Preskoči na glavni sadržaj

Torta sa jagodama

Ukusno i osvežavajuće.
SastojciKoličina
jaja (samo belanca)10 kom
šećer260 gr
kokos150 gr
brašno3 kasike
sirće1 kasika
pudinga od vanile2 kom
mleko1 l
margarine sa ukusom Vanile1 kom
šećer u prahu200 gr
šlag1 kom
jagode250 gr

Kako pripremiti

  • Ulupati čvrst sneg od 10 belanaca sa 260 g šećera. Dobro umutiti, dodati 150 g kokosa, 3 kašike brašna i 1 kašika sirćeta. Stavljamo u veći pleh, u koji smo stavili papir za kolače i sipamo masu. Zatim stavljamo da se peče, suši, prvo na 200 stepeni i polako smanjujemo temperaturu dok ne bude 150 C stepeni. Ostavimo da se suši oko 2 sata. Kada je pečeno, prekrijemo čistom mokrom krpom i ostavimo da stoji. Fil: Skuvamo 2 pudinga od vanile u 1 litri mleka i ostavimo da se hladi. Kada se ohladilo u umućeni margarin sa ukusom vanile ,dodamo puding, 2oo g šećera u prahu i dalje mutimo. Kada je skoro umućeno stavljamo i jedan šlag i jos samo malo promešamo. U međuvremenu operemo jagode i isečemo na pola i ostavimo. U tacnu četvrtastog oblika stavljamo prvu koru, onu što smo pekli presečemo na dva dela na to stavljamo pola fila , ređamo iseckane jagode i ostatak fila. Preko toga umućeni šlag i ukrašavamo po želji, s tim što ređamo i polutke jagoda.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima