Kremasta plazma torta

SastojciKoličina
plazma keks36 komada
šećer100 gr
mleko600 ml
kakao2 kašike
gustin3 kašike
puding od čokolade1
puter125 gr
čokolada50 gr
šlag2
šlag krem od čokolade1

Kako pripremiti

  • Odvojiti malo mleko od ukupne količine, nekih 150 do 200 ml. U odvojeno mleko staviti šećer, kakao, gustin i puding. Umešati tako da nema grudvica. 400 ml mleka staviti da provri i potom ubaciti umućenu smesu. Kuvati par minuta. Potom u vruću smesu staviti puter. Obložiti kalup folijom i odmah sipati trećinu smese. Ja sam koristila duguljasti kalup za hleb. Poređati preko fila 12 plazmica koje su umočene u mleko. Preko staviti fil, još jedan red plazme i treći put fil pa plazma. Ostaviti da se torta stegne. Potom okrenuti tortu na tacnu i premazati je šlagom i ukrasiti šlag kremom od čokolade. Izrendati odozgo 50 gr čokolade po izboru. Prijatno

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima