Kolač sa malinama

SastojciKoličina
za biskvit jaja3 komada
šećer3 kašike
ulje3 kašike
brašno3 kašike
prašak za pecivo1/2 kesice
Za preliv biskvita maline200gr
šećer3 kašike
za beli fil malina700gr
slatka pavlaka500ml
kisela pavlaka 20% mm400 ml
šećer u prahu125gr
želatin1 kesica
za ukrašavanje malina100gr
crveni preliv za kolače1 kesica

Kako pripremiti

  • Priprema 1 Biskvit: jaja umutiti sa šećerom, dodati ulje, prašak za pecivo i brašno. Masu sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni 15 minuta. Pleliva za biskvit: maline izgnječiti viljuškom staviti šećer i kuvati 5 minuta ohladiti preliv. Na ohlađen biskvit staviti preliv od malina. Beli krema: kesicu želatina potopiti sa 4 kašika vode i ostaviti da nabubri 10 minuta. Slatku pavlaku umutiti dodati kiselu pavlaku, dodati šećer u prahu. Zatim želatin rastopiti na laganoj vatri i umešati u beli fil, pa lagano varjačom umešati maline. Na biskvit sa prelivom od malina staviti beli krem sa malinama . Kesicu crvennog preliva za torte napraviti po uputstvu sa kesice i preliti preko malina. Prijatno.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima