Preskoči na glavni sadržaj

Hrskavi karfiol iz rerne

Karfiol pohovan na ovaj način oduševiće i one koji nisu ljubitelji ovog povrća. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
karfiol1 veći
brašno120 g
prezle180 g
rendani kačkavalj60 g
mleko80 ml
jaja2
senf1 kašika
beli luk u prahu1 kašičica
origano1 kašičica
sopo ukusu
biberpo ukusu

Kako pripremiti

  • Karfiol operite, prosušite i odvojite cvetove na veličinu zalogaja.
  • U jednu činiju izmešajte brašno sa soli i biberom. U drugoj činiji izmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači. U trećoj činiji izmešajte prezle sa belim lukom u prahu, origanom i rendanim kačkavaljem.
  • Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna, pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje, praveći male razmake između cvetova.
  • Stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok cvetovi ne porumene. Služite toplo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima