Hrskavi karfiol iz rerne
Karfiol pohovan na ovaj način oduševiće i one koji nisu ljubitelji ovog povrća. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| karfiol | 1 veći |
| brašno | 120 g |
| prezle | 180 g |
| rendani kačkavalj | 60 g |
| mleko | 80 ml |
| jaja | 2 |
| senf | 1 kašika |
| beli luk u prahu | 1 kašičica |
| origano | 1 kašičica |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
Kako pripremiti
- Karfiol operite, prosušite i odvojite cvetove na veličinu zalogaja.
- U jednu činiju izmešajte brašno sa soli i biberom. U drugoj činiji izmutite jaja žicom za mućenje, pa dodajte mleko i senf i mešajte dok se smesa lepo ne ujednači. U trećoj činiji izmešajte prezle sa belim lukom u prahu, origanom i rendanim kačkavaljem.
- Svaki cvetić karfiola prvo uvaljajte u mešavinu brašna, pa u mešavinu jaja i na kraju u mešavinu prezli i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje, praveći male razmake između cvetova.
- Stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok cvetovi ne porumene. Služite toplo.

Primjedbe
Objavi komentar