MEDENJACI SA BELOM KAFOM I KREMOM OD COKOLADE

SastojciKoličina
svinjska mast150gr
zumanca3
med2kas+1k.k
brasno500gr
vanilin secer2
kvasac12kocke
kafa2 k.kas
mleko2dl+5dl
secer10kas.
gustin6kas
kakao1k.kas
cokolada60gr

Kako pripremiti

  • Ugrejte mleko pa mu dodajte med i kada bude blizu vrenja, stavite kafu i prokuvajte kratko, pa stavite da se ohladi toliko da bude mlako, i da možete da promešate prstom. Izdbrobite kvasac i ostavite da raste. U mast umešajte žumanca, med i šećer pa dodajte brašno i narasli kvasac. Promešajte pa dodajte brašno dok ne dobijete jako fino, meko ali nelepljivo testo, pa ga formirajte u kuglu i ostavite da naraste.Dok narasta skuvajte fil.
  • 500 ml. mleka,10 kašika šećera ( smanjite ako Vam je previše ) 6 kašika skrobnog brašna ( gustina ),1 kašika kakaa,60 gr. čokolade. Na pari ugrejte mleko sa šećerom ali prethodno odvojite nekih 50tak mililitara pa umešajte skrobno brašno. Kada mleko bude blizu vrenja, dodajte razmućeni gustin i kuvajte dok se ne zgusne sasvim. Kada bude gusto, dodajte kakao i čokoladu, pa kada se ona otopi i smesa bude jednolična, skinite sa vatre i ostavite da se prohladi. Od testa otkidajte komade proizvoljne veličine,slepite testo u kružić, stavite fil na sredinu i formirajte lopticu. Pazite koliko ćete fila staviti, neka ga bude taman toliko da jedva zatvorite lopticu, a da ipak ne iscuri. Možete i manje, ako niste sigurni. Ako Vam je lakše, rastanjite celo testo, manjom čašom vadite krugove pa ih filujte kao što se pune krofne. poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite još 10tak minuta da rastu, a onda pecite na 180 od 20 do 25 minuta.
  • JOS:Šećer u prahu zamirisan vanilom - po želji ...

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima