Kukuruzne projice, sjajan izbor za doručak ili užinu
Bezglutenske, jednostavne i zdrave projice. (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
kukuruzno brašno | 240 g |
palenta | 80 g |
prašak za pecivo | 2 kašičice |
so | 1/2 kašičice |
jaja | 2 |
jogurt | 250 ml |
ulje | 110 ml |
zreli sir | 100 g |
Kako pripremiti
- U plehu za mafine stavite korpice ili nauljite udubljenja. Pomešajte kukuruzno brašno i palentu, dodajte so i prašak za pecivo.
- U drugoj posudi umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje. Umešajte zatim smesu sa kukuruznim brašnom, pa dodajte izdrobljen sir.
- Testo sipajte u kalupe, oko 2/3, i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 190 stepeni 20-25 minuta.
- Gotove projice izvadite iz rerne, a posle par minuta i iz pleha, pa stavite na rešetku da se malo prohlade. Poslužite ih tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Primjedbe
Objavi komentar