Preskoči na glavni sadržaj

Pica od spageta

Ekonomicno, brzo i jednostavno a vrlo "hedonisticko" ;)
SastojciKoličina
spageta250g
jaja2
edamerapar listica
kulenapar listica
putera2 kasike
kecap-
majonez-
crne masline-
kapar-
aleva paprika-
origano-
so-

Kako pripremiti

  • Spagete skuvati u slanoj vodi i dobro ocediti. Otopiti puter na teflonskom tiganju pa na njega baciti kasiku-dve aleve paprike i kasiku origana, dobro izmesati, smanjiti vatru pa ubaciti spagete i dobrooo promesati. Krckati jos minut dva pa skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
  • Zagrejati rernu na 250° a posudu za pecenje obloziti pek-papirom. Umutiti dva jaja rucno i u njih dodati ohladjene spagete, posoliti jos malo, dobro izmesati i ubaciti u tepsiju.
  • Osnovu premazati kecapom, staviti malkice par "tufni" majoneza pa poredjati listice kulena. Preko toga staviti edamer, masline, kapar (umesto njega moze i sitno iseckan krastavcic iz tursije) pa sve to posuti sa origanom i mrvicom belog luka u prahu. Peci na 220° oko 15ak minuta.
  • Kada bude gotovo, izvaditi zajedno sa pek-papirom iz tepsije, papir lagano ukloniti i "picu" servirati na tanjir. Prijatno ;)

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima