Pica od spageta
Ekonomicno, brzo i jednostavno a vrlo "hedonisticko" ;)
Sastojci | Količina |
spageta | 250g |
jaja | 2 |
edamera | par listica |
kulena | par listica |
putera | 2 kasike |
kecap | - |
majonez | - |
crne masline | - |
kapar | - |
aleva paprika | - |
origano | - |
so | - |
Kako pripremiti
- Spagete skuvati u slanoj vodi i dobro ocediti. Otopiti puter na teflonskom tiganju pa na njega baciti kasiku-dve aleve paprike i kasiku origana, dobro izmesati, smanjiti vatru pa ubaciti spagete i dobrooo promesati. Krckati jos minut dva pa skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
- Zagrejati rernu na 250° a posudu za pecenje obloziti pek-papirom. Umutiti dva jaja rucno i u njih dodati ohladjene spagete, posoliti jos malo, dobro izmesati i ubaciti u tepsiju.
- Osnovu premazati kecapom, staviti malkice par "tufni" majoneza pa poredjati listice kulena. Preko toga staviti edamer, masline, kapar (umesto njega moze i sitno iseckan krastavcic iz tursije) pa sve to posuti sa origanom i mrvicom belog luka u prahu. Peci na 220° oko 15ak minuta.
- Kada bude gotovo, izvaditi zajedno sa pek-papirom iz tepsije, papir lagano ukloniti i "picu" servirati na tanjir. Prijatno ;)
Primjedbe
Objavi komentar