Savršene princes krofne
Kolač koji nikad ne pada u zaborav .....
Sastojci | Količina |
TESTO: | |
voda | 4 šoljice (1 šoljica 150 ml) |
ulje | 2 šoljice |
so i prašak za pecivo | na vrh noža |
meko brašno | 10-12 kašika |
jaja | 5 |
FIL: | |
mleko | 1 l |
brašno | 5 kašika |
gustin | 5 kašika |
šećer | 15 kašika |
jaja | 4 |
mleko | 3 dl |
šlag krem | 300 g |
Kako pripremiti
- Vodu, ulje, so i prašak za pecivo staviti na ringlu da provri. Kada je voda provrila dodati meko brašno i umešati testo i ohladiti ga. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje. Krofne istiskivati sa špricem za tulumbe na plehu na kome smo stavili papir za pečenje . Peći na 180 C 30 minuta. Rernu ne otvarati dok se krofne peku.. Pripremiti fil: Litar mleka staviti da provri. Posebno umutiti 4 žumanca sa 10 kašika šećera, pa dodati brašno i gustin (razmućenih u malo hladnog mleka uzetih od 1 l mleka). Zatim dobijenu masu sipati u provrelo mleko, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Belanca dobro umutiti sa pet kašika šećera, pa dodavati deo po deo žuti vreo fil. Kada se fil ohladi puniti krofne. Prvo žuti fil, pa umućen šlag od mleka i šlag krema.
- Od ove mase dobiju se 20 većih krofni
Primjedbe
Objavi komentar