Preskoči na glavni sadržaj

Savršene princes krofne

Kolač koji nikad ne pada u zaborav .....
SastojciKoličina
TESTO:
voda4 šoljice (1 šoljica 150 ml)
ulje2 šoljice
so i prašak za pecivona vrh noža
meko brašno10-12 kašika
jaja5
FIL:
mleko1 l
brašno5 kašika
gustin5 kašika
šećer15 kašika
jaja4
mleko3 dl
šlag krem300 g

Kako pripremiti


  • Vodu, ulje, so i prašak za pecivo staviti na ringlu da provri. Kada je voda provrila dodati meko brašno i umešati testo i ohladiti ga. U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje. Krofne istiskivati sa špricem za tulumbe na plehu na kome smo stavili papir za pečenje . Peći na 180 C 30 minuta. Rernu ne otvarati dok se krofne peku.. Pripremiti fil: Litar mleka staviti da provri. Posebno umutiti 4 žumanca sa 10 kašika šećera, pa dodati brašno i gustin (razmućenih u malo hladnog mleka uzetih od 1 l mleka). Zatim dobijenu masu sipati u provrelo mleko, neprestano mešajući dok se ne zgusne. Belanca dobro umutiti sa pet kašika šećera, pa dodavati deo po deo žuti vreo fil. Kada se fil ohladi puniti krofne. Prvo žuti fil, pa umućen šlag od mleka i šlag krema.

  • Od ove mase dobiju se 20 većih krofni

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima