Preskoči na glavni sadržaj

Pljeskavice sa blitvom će vas oduševiti!

Probajte ovaj zdrav i ukusan obrok. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
mleveno meso400 g
jaje1
bajat hleb2 kriške
crni luk1 glavica
mleko100 ml
blitva10 listova
sopo ukusu
suvi začinpo ukusu
biberpo ukusu
peršunmalo

Kako pripremiti

  • Blitvu oprati, očistiti, spustiti na tri minuta u ključalu vodu, isprati hladnom vodom i sitno iseći. Sredinu hleba potopiti u mleko, ostaviti pet minuta da upije, pa ocediti. Luk sitno iseći.
  • Pomešati meso sa lukom, hlebom i jajetom, začiniti, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati malo sitno seckanog peršuna i blitvu.
  • Od dobijene smese praviti pljeskavice, pa ih staviti u frižider da odstoje sat vremena.
  • Poređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenuti i peći dok ne porumene. Poslužiti tople.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima