Pljeskavice sa blitvom će vas oduševiti!
Probajte ovaj zdrav i ukusan obrok. (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
mleveno meso | 400 g |
jaje | 1 |
bajat hleb | 2 kriške |
crni luk | 1 glavica |
mleko | 100 ml |
blitva | 10 listova |
so | po ukusu |
suvi začin | po ukusu |
biber | po ukusu |
peršun | malo |
Kako pripremiti
- Blitvu oprati, očistiti, spustiti na tri minuta u ključalu vodu, isprati hladnom vodom i sitno iseći. Sredinu hleba potopiti u mleko, ostaviti pet minuta da upije, pa ocediti. Luk sitno iseći.
- Pomešati meso sa lukom, hlebom i jajetom, začiniti, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dodati malo sitno seckanog peršuna i blitvu.
- Od dobijene smese praviti pljeskavice, pa ih staviti u frižider da odstoje sat vremena.
- Poređati ih u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje, i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Okrenuti i peći dok ne porumene. Poslužiti tople.
Primjedbe
Objavi komentar