Baklava sa visnjama
Sastojci
- 4 kom jaja
- 1 čaša pavlake
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 kesica Praška za pecivo Docela
- 2 kesice Vanilin šećer Dolcela
- 5 kašika griza
- 1 kg očišćenih višanja
- 500 gr šećera
- 5 dcl vode
- 1 kom limuna
- 500 gr kora za baklavu
Priprema
- 1.
- 2.Podmazati pleh od šporeta i staviti jednu koru, isprskati je uljem, zatim drugu, opet poprskati uljem i staviti treću koru. Preko treće kore staviti 3 kašike fila i tako redjati dok se ne utroši polovina kora i poslednju ne treba premazivati filom već dodati višnje, preko posuti griz i opet staviti koru premazati filom i tako sve dok se ne utroše sve kore.
- 3.Poslednju koru ne mezati već iseći baklavu kako zelis i preliti je ostatkom fila.Ostaviti da ostoji pola časa i stasviti peći na 220 stepeni oko 40 minuta.
- 4.U medjuvremenu skuvati vodu, šećer i sok od jednog limuna ili limun sečen na kriške i preliti preko vruće baklave. Prijatno
Primjedbe
Objavi komentar