Baklava sa visnjama

Sastojci





























Priprema
  1. 1.
    Umutiti jaja, šećer, vanil šećer, jedan prašak za pecivoulje i vanil šećer.
  2. 2.
    Podmazati pleh od šporeta i staviti jednu koru, isprskati je uljem, zatim drugu, opet poprskati uljem i staviti treću koru. Preko treće kore staviti 3 kašike fila i tako redjati dok se ne utroši polovina kora i poslednju ne treba premazivati filom već dodati višnje, preko posuti griz i opet staviti koru premazati filom i tako sve dok se ne utroše sve kore.
  3. 3.
    Poslednju koru ne mezati već iseći baklavu kako zelis i preliti je ostatkom fila.Ostaviti da ostoji pola časa i stasviti peći na 220 stepeni oko 40 minuta. 
  4. 4.
    U medjuvremenu skuvati vodu, šećer i sok od jednog limuna ili limun sečen na kriške i preliti preko vruće baklave. Prijatno

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima