Rolovane lazanje

SastojciKoličina
lazanje12 lista
šunka12 lista
kačkavalj12 lista
sok od paradajza250 ml
kačkavalj200 gr
mleko5 dl
puter40 gr
brašno2 kašike
mešavina začina1 kašika
pečurke200 gr

Kako pripremiti

  • Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi.
  • Nakon toga na svako parče testa staviti list šunke, list kačkavalja i pažljivo urolati. Tepsiju nauljati, pa u nju sipati sok od paradajza i poslagati rolnice.
  • Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestalno mešajući dok se smesa ne zgusne i dodati mešavinu začina.
  • Rolnice posuti polovinom rendanog kačkavalja, staviti pečurke i preliti bešamel sosom.
  • Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo od rolnica potpuno ne omekša.
  • Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima