Bakina orah torta: Moćna i izdašna poslastica koja će vas oduševiti!
Torta koju ćete iznova i iznova praviti.
| Sastojci | Količina |
| Kore | |
| jaja | 4 |
| mleko | 20 kašika |
| šećer | 20 kašika |
| brašno | 24 kašika |
| prašak za pecivo | 2 |
| kakao | 4 kašike |
| Preliv | |
| mleko | 1,5 l |
| margarin | 250 g |
| mleveni orasi | 200 g |
| šećer | 18 kašika |
| čokolada | 100 g |
| Dekoracija | |
| čokolada | 100 g |
| krupno seckani orasi | 100 g |
Kako pripremiti
- Penasto umutiti 2 jaja i 10 kašika šećera. Dodati 10 kašika mleka i 12 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti, pa smesu uliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Za drugu koru ponoviti postupak samo u smesu dodati kakao. Pečene kore ostaviti da se ohlade, pa obe preseći poprečno da se dobiju 4 kore.
- Posebno pripremiti preliv. U šerpu sipati mleko i šećer, pa dodati margarin i čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi i neprestano mešati dok se sve ne sjedini. Potom umešati orahe i skloniti sa ringle da se ohladi. Uzeti posudu koja je šira od kore, pa dno obloziti providnom folijom. Staviti u nju tamnu koru, preko nje sipati preliv, pa preklopiti svetlom korom. Ponavljati postupak filovanja dok se ne potroši sav materijal.
- Odgore prekriti folijom i ostaviti u frizideru da prenoci. Sutradan tortu izvrnuti na tacnu i ukrasiti je otopljenom čokoladom i krupno seckanim orasima

Primjedbe
Objavi komentar