Preskoči na glavni sadržaj

Bakina orah torta: Moćna i izdašna poslastica koja će vas oduševiti!

Torta koju ćete iznova i iznova praviti.
SastojciKoličina
Kore
jaja4
mleko20 kašika
šećer20 kašika
brašno24 kašika
prašak za pecivo2
kakao4 kašike
Preliv
mleko1,5 l
margarin250 g
mleveni orasi200 g
šećer18 kašika
čokolada100 g
Dekoracija
čokolada100 g
krupno seckani orasi100 g

Kako pripremiti

  • Penasto umutiti 2 jaja i 10 kašika šećera. Dodati 10 kašika mleka i 12 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti, pa smesu uliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Za drugu koru ponoviti postupak samo u smesu dodati kakao. Pečene kore ostaviti da se ohlade, pa obe preseći poprečno da se dobiju 4 kore.
  • Posebno pripremiti preliv. U šerpu sipati mleko i šećer, pa dodati margarin i čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi i neprestano mešati dok se sve ne sjedini. Potom umešati orahe i skloniti sa ringle da se ohladi. Uzeti posudu koja je šira od kore, pa dno obloziti providnom folijom. Staviti u nju tamnu koru, preko nje sipati preliv, pa preklopiti svetlom korom. Ponavljati postupak filovanja dok se ne potroši sav materijal.
  • Odgore prekriti folijom i ostaviti u frizideru da prenoci. Sutradan tortu izvrnuti na tacnu i ukrasiti je otopljenom čokoladom i krupno seckanim orasima

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima