Bakina orah torta: Moćna i izdašna poslastica koja će vas oduševiti!
Torta koju ćete iznova i iznova praviti.
Sastojci | Količina |
Kore | |
jaja | 4 |
mleko | 20 kašika |
šećer | 20 kašika |
brašno | 24 kašika |
prašak za pecivo | 2 |
kakao | 4 kašike |
Preliv | |
mleko | 1,5 l |
margarin | 250 g |
mleveni orasi | 200 g |
šećer | 18 kašika |
čokolada | 100 g |
Dekoracija | |
čokolada | 100 g |
krupno seckani orasi | 100 g |
Kako pripremiti
- Penasto umutiti 2 jaja i 10 kašika šećera. Dodati 10 kašika mleka i 12 kašika brašna pomešanog sa praškom za pecivo. Sve dobro sjediniti, pa smesu uliti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta. Za drugu koru ponoviti postupak samo u smesu dodati kakao. Pečene kore ostaviti da se ohlade, pa obe preseći poprečno da se dobiju 4 kore.
- Posebno pripremiti preliv. U šerpu sipati mleko i šećer, pa dodati margarin i čokoladu. Zagrevati na umerenoj temperaturi i neprestano mešati dok se sve ne sjedini. Potom umešati orahe i skloniti sa ringle da se ohladi. Uzeti posudu koja je šira od kore, pa dno obloziti providnom folijom. Staviti u nju tamnu koru, preko nje sipati preliv, pa preklopiti svetlom korom. Ponavljati postupak filovanja dok se ne potroši sav materijal.
- Odgore prekriti folijom i ostaviti u frizideru da prenoci. Sutradan tortu izvrnuti na tacnu i ukrasiti je otopljenom čokoladom i krupno seckanim orasima
Primjedbe
Objavi komentar