Ćevapi od mesa i krompira, tako mekani da se tope u ustima!
U Argentini se ćevapi prave od mlevenog mesa i krompira. Mojim ukućanima se takva kombinacija veoma dopada, jer ćevapi ispadnu neverovatno mekani i ukusni.
| Sastojci | Količina |
| mešano mleveno meso | 500 g |
| krompir | 500 g |
| crni luk | 1 glavica |
| beli luk | 1 čen |
| jaja | 2 |
| prezle | 4-5 kašika |
| belo brašno | 4-5 kašika |
| suvi biljni začin | po ukusu |
| biber | po ukusu |
| so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite. Od dobijene mase napravite ćevape, svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. Pržite ih na vrelom ulju, ocedite i po želji servirajte sa krompirom i salatom.

Primjedbe
Objavi komentar