Preskoči na glavni sadržaj

Ćevapi od mesa i krompira, tako mekani da se tope u ustima!

U Argentini se ćevapi prave od mlevenog mesa i krompira. Mojim ukućanima se takva kombinacija veoma dopada, jer ćevapi ispadnu neverovatno mekani i ukusni.
SastojciKoličina
mešano mleveno meso500 g
krompir500 g
crni luk1 glavica
beli luk1 čen
jaja2
prezle4-5 kašika
belo brašno4-5 kašika
suvi biljni začinpo ukusu
biberpo ukusu
sopo ukusu

Kako pripremiti

  • Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite. Od dobijene mase napravite ćevape, svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. Pržite ih na vrelom ulju, ocedite i po želji servirajte sa krompirom i salatom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima