Ćevapi od mesa i krompira, tako mekani da se tope u ustima!
U Argentini se ćevapi prave od mlevenog mesa i krompira. Mojim ukućanima se takva kombinacija veoma dopada, jer ćevapi ispadnu neverovatno mekani i ukusni.
Sastojci | Količina |
mešano mleveno meso | 500 g |
krompir | 500 g |
crni luk | 1 glavica |
beli luk | 1 čen |
jaja | 2 |
prezle | 4-5 kašika |
belo brašno | 4-5 kašika |
suvi biljni začin | po ukusu |
biber | po ukusu |
so | po ukusu |
Kako pripremiti
- Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte krompir, mleveno meso, sitno iseckan crni luk, beli luk i žumanca. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite. Od dobijene mase napravite ćevape, svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle. Pržite ih na vrelom ulju, ocedite i po želji servirajte sa krompirom i salatom.
Primjedbe
Objavi komentar