Banana torta
Sočna, voćna torta.
Sastojci | Količina |
jaja | 10 |
kasika secera | 10 |
kasika brasna | 10 |
tegle dzema od kajsije | 2/3 |
zumanca | 5 |
kasika secera | 6 |
kasika brasna | 1 |
puding od vanile | 1 |
mleka | 750 ml |
maslaca ili margarina | 250g |
banane | 4 |
kesice slaga | 2 |
voda | - |
Kako pripremiti
- Umutiti sastojke za rolate (sem dzema) i ispeci 2 patispanja.Dok su jos vruci,izvaditi iz pleha i uviti u rolat u mokru krpu.Kada se malo prohladi,odviti rolat,premazati dzemom od kajsije i opet uviti u rolat.
- FIL I-Od potrebne kolicine mleka,uzeti par kasika a ostatak staviti na ringlu da provri.Posebno umutiti jaja,brasno,secer i puding od vanile,dodati onih par kasika mleka i sjediniti. kada mleko na ringli provri,umesati prethodno umucenu smesu i skuvati.Ostaviti da se ohladi.Posebno umutiti margarin ili maslac i sjediniti sa ohladjenim filom.
- Rolat sa dzemom iseci i redjati na plato tako da se formira jedna kora.Premazati polovinom fila od jaja a preko staviti na kolutove isecene banane.Postupak ponoviti sa drugim rolatom,filom i bananama i premazati celu tortu slagom.
Primjedbe
Objavi komentar