Preskoči na glavni sadržaj

Čizkejk, ko mu može odoleti?

Divan, lagan i izuzetno jednostavan za pripremu.
SastojciKoličina
Mleveni keks400 g
Sok od maline1 dl
Maslac150 g
Slatka pavlaka5 dl
Vanilin šećer1 kesica
Želatin30 g
Mleko1 dl
Voda2 dl
Smrznuto voće300 g
Šećer3 kašike
Šećer u prahu150 g
Krem sir "Ella"600 g

Kako pripremiti

  • Maslac rastopiti na veoma blagoj temperaturi, dodati mleveni keks i sok od maline. Rukom "umesiti" masu i rasporediti, odnosno rukom utapkati u kalup. Staviti u frižider da se stegne. Mera je za kalup prečnika 28 cm.
  • Najpre pomešati 20 grama želatina u decilitar vode i ostaviti da nadođe, a zatim pomešati sa decilitar toplog mleka i ostaviti ponovo da nadođe. Umutiti slatku pavlaku, a onda dodati krem sir, vanilin šećer i šećer u prahu i sve lepo umutiti. Postepeno dodavati mleko sa želatinom, uz neprestalno mućenje. Dobijeni fil sipati u kalup preko prethodno napravljenog biskvita.
  • Ostatak želatina želatina pomešati sa decilitar vode i ostaviti da nadođe. U smrznuto voće dodati šećer i staviti na šporet da se topi na blagoj temperaturi. Kad proključa skinuti sa šporeta i izgnječiti voće viljuškom. Kada se malo prohladi dodati želatin i dobro izmešati. Sačekati da se potpuno ohladi, pa preliti preko fila. Staviti u frižider. Potrebno je oko 6 sati da se torta dobro stegne, a tada se može otvoriti i skloniti kalup.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima