Čizkejk, ko mu može odoleti?
Divan, lagan i izuzetno jednostavan za pripremu.
Sastojci | Količina |
Mleveni keks | 400 g |
Sok od maline | 1 dl |
Maslac | 150 g |
Slatka pavlaka | 5 dl |
Vanilin šećer | 1 kesica |
Želatin | 30 g |
Mleko | 1 dl |
Voda | 2 dl |
Smrznuto voće | 300 g |
Šećer | 3 kašike |
Šećer u prahu | 150 g |
Krem sir "Ella" | 600 g |
Kako pripremiti
- Maslac rastopiti na veoma blagoj temperaturi, dodati mleveni keks i sok od maline. Rukom "umesiti" masu i rasporediti, odnosno rukom utapkati u kalup. Staviti u frižider da se stegne. Mera je za kalup prečnika 28 cm.
- Najpre pomešati 20 grama želatina u decilitar vode i ostaviti da nadođe, a zatim pomešati sa decilitar toplog mleka i ostaviti ponovo da nadođe. Umutiti slatku pavlaku, a onda dodati krem sir, vanilin šećer i šećer u prahu i sve lepo umutiti. Postepeno dodavati mleko sa želatinom, uz neprestalno mućenje. Dobijeni fil sipati u kalup preko prethodno napravljenog biskvita.
- Ostatak želatina želatina pomešati sa decilitar vode i ostaviti da nadođe. U smrznuto voće dodati šećer i staviti na šporet da se topi na blagoj temperaturi. Kad proključa skinuti sa šporeta i izgnječiti voće viljuškom. Kada se malo prohladi dodati želatin i dobro izmešati. Sačekati da se potpuno ohladi, pa preliti preko fila. Staviti u frižider. Potrebno je oko 6 sati da se torta dobro stegne, a tada se može otvoriti i skloniti kalup.
Primjedbe
Objavi komentar