Mladenčići

SastojciKoličina
ulječaša od jo
med2 supene k
limunsok i kora
kvasac1 kocka
brašno400g.
prašak za pecivopola kesic
medza premazi

Kako pripremiti

  • Rastopiti kvasac u malo mlake vode, dodati pola litre mineralne vode i sačekati da kvasac nadođe. U brašno najpre dodati prašak za pecivo, sok i rendanu koru od jednog limuna, med i ulje. Nadošlim kvascem zamesiti mekano testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.Razviti koru debljine jedan santimetar i odgovarajućom modlom ili čašom vaditi 40 kružića tj. loptica. Svaku lopticu izbosti na više mesta grančicom drena( ko nema dren dobra je i cevčica za sok.)Peći na 200 stepeni oko 15 min. Prohlađene mladenčiće premazati medom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima