Nugat torta
Kremasta torta bogata filom
| Sastojci | Količina |
| belanca | 10 |
| kašika šećera | 10 |
| žumance | 1 |
| mlevenih oraha | 100 g |
| kašike brašna | 2 |
| žumanca | 9 |
| kašika gustina | 5 |
| kašika šećera | 6 |
| margarin | 1 |
| prah šećera | 150 g |
| bele čokolade | 200 g |
| kašike mleka u prahu | 3 |
| šlag pene | 150 g |
| vode ili mleka | 150 ml |
| crne čokolade | 150 g |
| pečenog lešnika | 200 g |
| krem šlaga od vanile | 200 g |
| mleka | 200 ml |
Kako pripremiti
- KORA-Umutiti belanca sa šećerom. Dodati žumance, mlevene orahe i brašno. Sve dobro umutiti i od ove smese ispeći koru.
- FIL I- Žumanca,gustin i šećer skuvati u pola litra mleka i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa prah šećerom. Sjediniti sa hladnim filom i dodati otopljenu belu čokoladu i mleko u prahu. Sve lepo sjediniti.
- FIL II- Umutiti šlag sa vodom ili mlekom. Dodati rendanu čokoladu i mlevene lešnike.
- Ređati: Kora-fil I– fil II. Tortu premazati krem šlagom od vanile i po želji posuti tortu rendanom belom ili crnom čokoladom, lešnicima...

Primjedbe
Objavi komentar