Preskoči na glavni sadržaj

Nugat torta

Kremasta torta bogata filom
SastojciKoličina
belanca10
kašika šećera10
žumance1
mlevenih oraha100 g
kašike brašna2
žumanca9
kašika gustina5
kašika šećera6
margarin1
prah šećera150 g
bele čokolade200 g
kašike mleka u prahu3
šlag pene150 g
vode ili mleka150 ml
crne čokolade150 g
pečenog lešnika200 g
krem šlaga od vanile200 g
mleka200 ml

Kako pripremiti

  • KORA-Umutiti belanca sa šećerom. Dodati žumance, mlevene orahe i brašno. Sve dobro umutiti i od ove smese ispeći koru.
  • FIL I- Žumanca,gustin i šećer skuvati u pola litra mleka i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa prah šećerom. Sjediniti sa hladnim filom i dodati otopljenu belu čokoladu i mleko u prahu. Sve lepo sjediniti.
  • FIL II- Umutiti šlag sa vodom ili mlekom. Dodati rendanu čokoladu i mlevene lešnike.
  • Ređati: Kora-fil I– fil II. Tortu premazati krem šlagom od vanile i po želji posuti tortu rendanom belom ili crnom čokoladom, lešnicima...

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima