Nugat torta
Kremasta torta bogata filom
Sastojci | Količina |
belanca | 10 |
kašika šećera | 10 |
žumance | 1 |
mlevenih oraha | 100 g |
kašike brašna | 2 |
žumanca | 9 |
kašika gustina | 5 |
kašika šećera | 6 |
margarin | 1 |
prah šećera | 150 g |
bele čokolade | 200 g |
kašike mleka u prahu | 3 |
šlag pene | 150 g |
vode ili mleka | 150 ml |
crne čokolade | 150 g |
pečenog lešnika | 200 g |
krem šlaga od vanile | 200 g |
mleka | 200 ml |
Kako pripremiti
- KORA-Umutiti belanca sa šećerom. Dodati žumance, mlevene orahe i brašno. Sve dobro umutiti i od ove smese ispeći koru.
- FIL I- Žumanca,gustin i šećer skuvati u pola litra mleka i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin sa prah šećerom. Sjediniti sa hladnim filom i dodati otopljenu belu čokoladu i mleko u prahu. Sve lepo sjediniti.
- FIL II- Umutiti šlag sa vodom ili mlekom. Dodati rendanu čokoladu i mlevene lešnike.
- Ređati: Kora-fil I– fil II. Tortu premazati krem šlagom od vanile i po želji posuti tortu rendanom belom ili crnom čokoladom, lešnicima...
Primjedbe
Objavi komentar