Mini pice pripremljene na ovaj način fantastičnog su ukusa, mekane i sočne.
Sastojci
Količina
za testo:
kvasac
20 g
šećer
1 kašika
mlaka voda
400 ml
brašno
2 kašike
so
3 kašičice
jaje
1
ulje
50 m
brašno
po potrebi
za nadev:
paradajz
7
šunka
200 g
kačkavalj
200 g
jaja
3
origano
po ukusu
beli luk
1 čen
seckano lišće svežeg bosiljka
2 kašike
maslinovo ulje
2 kašike
so
2 kašičice
Kako pripremiti
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Sastojci Količina lazanje 12 lista šunka 12 lista kačkavalj 12 lista sok od paradajza 250 ml kačkavalj 200 gr mleko 5 dl puter 40 gr brašno 2 kašike mešavina začina 1 kašika pečurke 200 gr Kako pripremiti Listove lazanja kratko prokuvati u slanoj vodi da postanu savitljivi. Nakon toga na svako parče testa staviti list šunke, list kačkavalja i pažljivo urolati. Tepsiju nauljati, pa u nju sipati sok od paradajza i poslagati rolnice. Posebno otopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati mleko neprestalno mešajući dok se smesa ne zgusne i dodati mešavinu začina. Rolnice posuti polovinom rendanog kačkavalja, staviti pečurke i preliti bešamel sosom. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo od rolnica potpuno ne omekša. Pred kraj pečenja posuti preostalim kačkavaljem i sačekati da se rastopi.
Slaži, maži i za čas smaži! Sastojci Količina medene kore 1 pakovanje voda 400 ml šećer 300 g maslac 200 g čokolada 100 g kakao 2 kašike mleveni keks 300 g orasi mleveni 100 g Glazura: čokolada 100 g ulje 3 kašike mleko 2 kašike Kako pripremiti Staviti na vatru šećer, maslac i vodu. Kada provri kuvati dva minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu. Ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi. Skloniti, pa dodati mleveni keks i sve izmešati. Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom. Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura. Filovati dok je fil još vruć. Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako. Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano je otopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko i brzo promešati. Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač da se glazura ujednači svuda. Ostavite kolač da odstoji, pa secite i služite.
Bezglutenske, jednostavne i zdrave projice. (Foto: Profimedia.rs) Sastojci Količina kukuruzno brašno 240 g palenta 80 g prašak za pecivo 2 kašičice so 1/2 kašičice jaja 2 jogurt 250 ml ulje 110 ml zreli sir 100 g Kako pripremiti U plehu za mafine stavite korpice ili nauljite udubljenja. Pomešajte kukuruzno brašno i palentu, dodajte so i prašak za pecivo. U drugoj posudi umutite jaja, pa im dodajte jogurt i ulje. Umešajte zatim smesu sa kukuruznim brašnom, pa dodajte izdrobljen sir. Testo sipajte u kalupe, oko 2/3, i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 190 stepeni 20-25 minuta. Gotove projice izvadite iz rerne, a posle par minuta i iz pleha, pa stavite na rešetku da se malo prohlade. Poslužite ih tople uz jogurt ili kiselo mleko.
Primjedbe
Objavi komentar