Mini pice koje će vas oduševiti!
Mini pice pripremljene na ovaj način fantastičnog su ukusa, mekane i sočne.
Sastojci Količina
za testo:
kvasac 20 g
šećer 1 kašika
mlaka voda 400 ml
brašno 2 kašike
so 3 kašičice
jaje 1
ulje 50 m
brašno po potrebi
za nadev:
paradajz 7
šunka 200 g
kačkavalj 200 g
jaja 3
origano po ukusu
beli luk 1 čen
seckano lišće svežeg bosiljka 2 kašike
maslinovo ulje 2 kašike
so 2 kašičice
Mini pice pripremljene na ovaj način fantastičnog su ukusa, mekane i sočne.
Sastojci | Količina |
za testo: | |
kvasac | 20 g |
šećer | 1 kašika |
mlaka voda | 400 ml |
brašno | 2 kašike |
so | 3 kašičice |
jaje | 1 |
ulje | 50 m |
brašno | po potrebi |
za nadev: | |
paradajz | 7 |
šunka | 200 g |
kačkavalj | 200 g |
jaja | 3 |
origano | po ukusu |
beli luk | 1 čen |
seckano lišće svežeg bosiljka | 2 kašike |
maslinovo ulje | 2 kašike |
so | 2 kašičice |
Kako pripremiti
-
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
- U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar