Preskoči na glavni sadržaj

Mini pice koje će vas oduševiti!

Mini pice pripremljene na ovaj način fantastičnog su ukusa, mekane i sočne.
SastojciKoličina
za testo:
kvasac20 g
šećer1 kašika
mlaka voda400 ml
brašno2 kašike
so3 kašičice
jaje1
ulje50 m
brašnopo potrebi
za nadev:
paradajz7
šunka200 g
kačkavalj200 g
jaja3
origanopo ukusu
beli luk1 čen
seckano lišće svežeg bosiljka2 kašike
maslinovo ulje2 kašike
so2 kašičice

Kako pripremiti

  • U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima