Mini pice pripremljene na ovaj način fantastičnog su ukusa, mekane i sočne.
Sastojci
Količina
za testo:
kvasac
20 g
šećer
1 kašika
mlaka voda
400 ml
brašno
2 kašike
so
3 kašičice
jaje
1
ulje
50 m
brašno
po potrebi
za nadev:
paradajz
7
šunka
200 g
kačkavalj
200 g
jaja
3
origano
po ukusu
beli luk
1 čen
seckano lišće svežeg bosiljka
2 kašike
maslinovo ulje
2 kašike
so
2 kašičice
Kako pripremiti
U mlako mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i brašno i ostaviti pet minuta na toplom da nadođe. U posudu za mesenje sipati oko 400 g brašna, so,ulje, jaje i dodavajući narasli kvasac mesiti. Postepeno dodavati brašno dok se ne dobije meko i glatko testo. Umeseno testo ostaviti na toplom da narasta 15 minuta. Naraslo testo premesiti,oklagijom, razviti u pravougaonu ploču i četvrtastom modlom vaditi kolačiće. Svaki kvadratić ređati na podmazan pleh za pečenje i premazati nadevom koji se priprema na sledeći način: Nadev: 5 paradajza zaseći na vrh u obliku krstića i preliti vrelom prokljucalom vodom. Paradajz oljuštiti i staviti u blender, dodati maslinovo ulje, so, origano, lišće svežeg bosiljka, čen belog luka i izblendati. Preko nadeva posuti po malo narednog kačkavalja. Jaja umutiti viljuškom i dodati iseckanu šunku. Preko kačkavalja stavljati po kašiku nadeva sa jajima i šunkom, zatim preko svakog kvadratića posuti preostali kačkavalj. Dva paradajza iseći na kockice, pa posuti preko kačkavalja. Po želji posuti još malo organa. Peći oko 30 minuta na 200 stepeni. Prijatno!
Sastojci Kore 5 belanaca 250 g kristal šećera 1 kašika sirćeta prave se 3 takve kore Fil 15 žumanaca 250 g prah šećera 250 g margarina 100 g otopljene čokolade 250 g mlevenog Plazma keksa 250 g šlag krema 300 ml mineralne gazirane vode i još 300 g šlag krema 350 ml mineralne gazirane vode Način pripreme Pre početka pravljenja kora rernu uključiti na 250 stepeni, pa kad postigne tu temperaturu smanjiti na 150 stepeni. Kore pravite pojedinačno od po 5 belanaca. Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastvori i dobijete čvrstu penu. Na sredini miksanja dodati 1 kašiku sirćeta. Umućenu smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 25×35 cm. U rerni na 150 stepeni svaku koru sušiti oko 60 minuta. Kore dobro prohladiti. Za to vreme pripremiti fil. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati umućen margarin, otopljenu čokoladu i Plazma keks. Sve dobro sjediniti. Šlag krem umutiti s hladnom mineralnom gaziranom vod
MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM (VIDEO) Nataša Pralica, 01/07/2015 O da, ovo je svakako torta koja prija nepcu u ove tople dane, osvježava svojom kremoznošću i voćem. Ne znam dal je slučajnost, al u zadnje vrijeme sam često na dječjim rođendanima, imala priliku da mi se ova Mileram torta nađe na tanjuru, i s obzirom da me je oduševila, odlučila sam ju napraviti svojoj curici za rođendan. Inače smo rođendan slavili vikendom (kada većini gostiju to odgovara) i to dva dana, tako da su za te dane pripremljene isto odlične torte koje preporučujem, a to su: kremasta Kinder torta , uvijek traženi Ledeni vjetar i Plazma torta koju djeca posebno vole. Kako sam dan rođenja ne može proći bez torte, obilježila ga je baš ova Mileram torta. U gostima gdje sam imala prve susrete sa ovom tortom, bila je poslužena na podlošku kalupa u kome se pekla, tako da sam imala malenu napetost hoće li mi pucati stranice tijesta prilikom odvajanja obruča i hoće li se r
Neodoljivi ukus krem bananica, oraha, plazme i čokolade. Sastojci Količina Potrebno za koru : belanaca 10 šećer 150 g mleven orah 200 g brašno 2 kašike Potrebno za fil : mleko 1 l žumanci 10 šećer 10 kašika puding od vanile 3 kesice gustin 2 kašike margarin 250 gr šećer u prahu 250 g krem šlag 200 g kisela voda 200 ml krem bananice 10 plazma keks mleveni 200 g čokolada 100 g Kako pripremiti Belanca umutite čvrsto u šam, pa postepeno dodavajte šećer, muteći sve vreme. Dodati mlevene orahe i brašno, lagano izmešati, staviti u okrugli pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 15 minuta. Umutite žumanca, prašak za puding, gustin i šećer sa malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen fil. Zatim u fil dodati umućen krem šlag . Ceo fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu i otopljenu čokoladu, a u drugi deo fila dodati iseckane krem bananic
Primjedbe
Objavi komentar