Preskoči na glavni sadržaj

Slane palačinke u saftu: Morate da ih probate!

Ako su vam dosadile klasične slane palačinke punjene mlevenim mesom ili šunkom i kačkavaljem probajte ove sočne slane rolate u sosu od paradajza.
SastojciKoličina
Fil
krem sir150 g
sir u krišci150 g
žumance1
beli luk2 čena
seckani peršun2 kašike
maslinovo ulje2 kašike
Umak
pelat paradajz350 g
crni luk1 manja glavica
maslinovo ulje2 kašike
beli luk2 čena
šećer1 kašika
bosiljakpo želji
sopo želji
Osnova
palačinke4
kačkavalj100 g

Kako pripremiti

  • Najpre pripremiti fil za punjenje palačinaka. Sjediniti krem sir sa rendanim sirom, žumancetom, pasiranim belim lukom, peršunom i maslinovim uljem. Posoliti po ukusu i promešati.
  • Na radnu površinu postaviti 4 palačinke jednu do druge (dve po dve) tako da se na krajevima preklapaju. Preklopljene palačinke premazati filom od sira.
  • Bočne stranice presaviti 1 cm prema sredini, pa sve zajedno urolati. Dobijenu rolnu iseći na parčad širine 2 cm. Posebno pripremiti umak: paradajz samleti, sjediniti ga sa pasiranim belim lukom, dodati bosiljak, maslinovo ulje, šećer i malo soli. Kuvati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.
  • U vatrostalnu činiju izliti umak od paradajza, a odgore utisnuti rolate od palačinki. Peći u zagrererni rerni na 200 stepeni oko 35 minuta. Pred kraj pečenja posuti rendanim kačkavaljem i ostaviti da se malo zapeče.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima