KARFIOL SA PILEĆIM BATACIMA

SastojciKoličina
Karfiol1.5kg
pilećih bataka4
kisela pavlaka1
list lorberanekoliko
somalo
šargarepa1
jaje1
mleko100ml
uljemalo

Kako pripremiti

  • Batake iseći na batake i karabatake, staviti u pleh podmazan uljem i peći da porumene oko 25 minuta na 220 stepeni. U međuvremenu, skuvati karfiol, opran i očišćen i podeljen na delove. U vodu, kad proključa, staviti par listova lorbera, jednu šargarepu i posoliti po želji. Kuvati oko 15 minuta i paziti da se ne prekuva.
  • Kuvani karfiol poređati u pleh sa batacima. Sve preliti smesom od kisele pavlake, jajeta, slatkog mleka i malo soli. Ponovo staviti u rerun i peći još 10 minuta na 220 stepeni.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima