Belgijski vafli

SastojciKoličina
Brašno2 šolje
Jaja2 kom
Prašak za pecivo1 kašika
Soda bikarbona1 kašičica
Jogurt1/2 šolje
Mleko1 šolja
So1/2 kašiči
Šećer1/4 šolje
Maslac1/4 šolje

Kako pripremiti

  • Koristi se šolja od 250ml. Prvo se promešaju suvi sastojci: brašno, šećer, so, prašak za pecivo i soda bikarbona.
  • U drugoj posudi se pomešaju mokri sastojci: umute se jaja viljuškom, dodamo mleko i jogurt.
  • Žicom se pomešaju suvi i mokri sastojci, dodajući na kraju otopljen i prohlađen maslac (oko sedam kašika).
  • Testo ostavimo 15 minuta da odmori dok pripremimo i ugrejemo aparat za vafle (galete). Sipamo po jednu kutlaču smese u svaki kalup i pečemo oko 5-6 minuta (zavisi od aparata). Meni je ispalo 12 komada četvrtastih vafli.
  • Predlog za serviranje: vafle posuti prah šećerom i naseckati sveže jagode. Takođe se mogu služiti sa medom, javorovim sirupom, pekmezom, čokoladom, raznim svežim voćem ili voćnim namazima.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima