Torta sa keksom i kruškama
Lagana letnja poslactica, malo će vam biti jedno parče.
Sastojci | Količina |
keks " Zlatni Pek," | 300 g |
krušake | 300g |
jogurt | 1 litar |
šećer | 5 kašika |
želatin | 3 |
šlag krema | 250ml |
dekoracija po ukusu | 100g groždja, ... |
Kako pripremiti
- Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri. U jogurt dodati šećer i promešati. Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati. Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu
- Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati).
- Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.
Primjedbe
Objavi komentar