Torta sa keksom i kruškama
Lagana letnja poslactica, malo će vam biti jedno parče.
| Sastojci | Količina |
| keks " Zlatni Pek," | 300 g |
| krušake | 300g |
| jogurt | 1 litar |
| šećer | 5 kašika |
| želatin | 3 |
| šlag krema | 250ml |
| dekoracija po ukusu | 100g groždja, ... |
Kako pripremiti
- Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri. U jogurt dodati šećer i promešati. Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati. Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu
- Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati).
- Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.

Primjedbe
Objavi komentar