Preskoči na glavni sadržaj

Torta sa keksom i kruškama

Lagana letnja poslactica, malo će vam biti jedno parče.
SastojciKoličina
keks " Zlatni Pek,"300 g
krušake300g
jogurt1 litar
šećer5 kašika
želatin3
šlag krema250ml
dekoracija po ukusu100g groždja, ...

Kako pripremiti

  • Želatinu razmutiti sa 12 kašika hladne vode i ostaviti desetak minuta da nabubri. U jogurt dodati šećer i promešati. Na laganoj vatri otopiti želatin dodati jogurtu i sve dobro izmešati. Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati). Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne. Umutite slatku pavlaku i premažite tortu. Ukrasite po ukusu
  • Okrugli pleh kome može da se skida obruč obložite keksom sa strane i po dnu, ( keks u ništa nemojte umakati).
  • Po keksu rasporedite iseckane kruške i prelijte smesom od želatina, šećera i jogurta. Ostavite par sati u frižideru da se smesa stegne.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima