Preskoči na glavni sadržaj

Lisnata slana pita, doručak za gurmane

Pita od lisnatog testa, jednostavna za spremanje.
SastojciKoličina
lisnato testo1 tabla
pečenica100 g
belog sira100 g
jaja2
kisela pavlaka2 kašike
rendani kačkavalj100 g
seckani beli luk3 čena
maslinkenekoliko
usitnjeni peršunnekoliko grančica

Kako pripremiti

  • Kalup obložiti pek papirom. Testo oklagijom rastanjiti, malo duže od kalupa, jer ćemo krajeve saviti prema unutrašnjosti pite. Sir, jaja i pavlaku pomešati i u to dodati rendani kačkavalj.
  • Ovom smesom premazati celu koru, a kasiku-dve ostaviti za premazivanje pite. Pečenicu iseći na kockice i posuti njom koru. Na početak kore složiti maslinke isečene na kolutove i lišće peršuna. Levi i desni kraj dužine kore saviti prema sredini, pa koru rolati napred.
  • Pitu premazati ostatkom fila, staviti u kalup, pa u zagrejanu rernu.
  • Peći na 160 C 30-35', zavisno od rerne. Pitu izvaditi i ohladiti. Podići je iz kalupa uz pomoc pek papira i postaviti na dasku za sečenje.
  • Pitu seći na kriske, složiti na tanjir, dekorisati kriškama čeri paradajza i poslužiti.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima