Lisnata slana pita, doručak za gurmane
Pita od lisnatog testa, jednostavna za spremanje.
Sastojci | Količina |
lisnato testo | 1 tabla |
pečenica | 100 g |
belog sira | 100 g |
jaja | 2 |
kisela pavlaka | 2 kašike |
rendani kačkavalj | 100 g |
seckani beli luk | 3 čena |
maslinke | nekoliko |
usitnjeni peršun | nekoliko grančica |
Kako pripremiti
- Kalup obložiti pek papirom. Testo oklagijom rastanjiti, malo duže od kalupa, jer ćemo krajeve saviti prema unutrašnjosti pite. Sir, jaja i pavlaku pomešati i u to dodati rendani kačkavalj.
- Ovom smesom premazati celu koru, a kasiku-dve ostaviti za premazivanje pite. Pečenicu iseći na kockice i posuti njom koru. Na početak kore složiti maslinke isečene na kolutove i lišće peršuna. Levi i desni kraj dužine kore saviti prema sredini, pa koru rolati napred.
- Pitu premazati ostatkom fila, staviti u kalup, pa u zagrejanu rernu.
- Peći na 160 C 30-35', zavisno od rerne. Pitu izvaditi i ohladiti. Podići je iz kalupa uz pomoc pek papira i postaviti na dasku za sečenje.
- Pitu seći na kriske, složiti na tanjir, dekorisati kriškama čeri paradajza i poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar