Galete, poslastica za sve generacije
Ukus galeta ili bakinog kolača deca, ali i odrasli, jednostavno obožavaju...
Sastojci | Količina |
jaja | 5 |
brašno | 800 g |
mleko | 4 šoljice (400 g) |
šećer | 300 g |
ulje | 3 šoljice (300g) |
prašak za pecivo | 1 |
vanilin šećer | 1 |
Kako pripremiti
- Umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa kada se dobije gušća masa, odnosno kada se dobro umuti, sipati mleko i ulje, a zatim polako dodavati brašno u koje je predhodno umešan prašak za pecivo i lagano mešati dok se masa ne ujednači. Kada se testo pripremi sipati oko jednu kutlaču mase u galetaru i vaditi galete. Kada se galete ispeku može se dodati namaz po želji ili samo posuti šećer u prahu po njima i služiti...
Primjedbe
Objavi komentar