Krofne sa kačkavaljem

SastojciKoličina
brašno tip 500400gr
ulje50ml
jaja2kom
kvasac sveži25gr
šećer1 kašičica
soli2 kašičice
kačkavalj rendani200gr
susam30gr
mleko5 kašika

Kako pripremiti

  • Staviti u mlako mleko kvasac i šećer da kvasac nadođe. Umutiti onako samo viljuškom jaja dodati ulje,so, mleko sa kvascem i drvenom varijačom dobro sjediniti. Dodavati na kraju kašiku po kašiku prosejano brašno. Testo je onako kao za uštipke žitko. Ostaviti 30 minuta na toplom da naraste da se duplira. Uzeti kalup pleh za krofne i kašikom sipati da napunite dve trećine kalupa jer će da naraste. Kalup predhodno namažite margarinom. Ostavite još 10 minuta u plehu da narasta, premažite mlekom i pospite svuda unaokolo kačkavalj, pa preko susam i pecite.Pecite u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta. Videćete kad porumene tad su gotove. Ostavite 5 min u plehu pa tek onda vadite. PRIJATNO!!!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima