KROASANI

SastojciKoličina
mleko200 ml
jogurt200 ml
jaje1
ulje1 soljica
kvasackocka
so1 kasicica
secer2 kasike
Fil:po zelji
krempo potrebi
dzempo potrebi
sir i jajapo potrebi
margarin250 gr

Kako pripremiti

  • Ostaviti mleko, kvasac i secer da nadodje, pa zamesiti sve sastojke sa brasnom po potrebi da se dobije srednje meko testo. Ostaviti 30 min da naraste. Kad naraste, podeliti testo na 2 dela pa svaki na 5-6 loptica. Svaku malo rastanjiti pa premazati sa margarinom. Tako sa oba dela da se dobiju 2 kore. Odmah rastanjiti tanko u krug pa seci trouglove za kroasane. Filovati ih po zelji. Ostaviti 1-1,5 sat da lepo narastu u plehu na hladnijem mestu, premazati ih umucenim jajetom, slane moze i susamom i peci na 220 stepeni oko 20 minuta. Pecene prekriti cistom krpom i ostaviti 10-ak minuta u plehu pa ih onda izvaditi i sluziti tople ili hladne, po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima