Medena torta sa gotovim korama: Lako, bez pečenja!
Slaži, maži i za čas smaži!
| Sastojci | Količina |
| medene kore | 1 pakovanje |
| voda | 400 ml |
| šećer | 300 g |
| maslac | 200 g |
| čokolada | 100 g |
| kakao | 2 kašike |
| mleveni keks | 300 g |
| orasi mleveni | 100 g |
| Glazura: | |
| čokolada | 100 g |
| ulje | 3 kašike |
| mleko | 2 kašike |
Kako pripremiti
- Staviti na vatru šećer, maslac i vodu. Kada provri kuvati dva minuta, pa dodati izlomljenu čokoladu. Ugasiti vatru i mešati dok se i čokolada ne otopi. Skloniti, pa dodati mleveni keks i sve izmešati. Na svaku koru naneti 8 kašika fila i preklapati drugom korom. Tako uraditi sa 3 kore, na zadnju ide glazura. Filovati dok je fil još vruć. Na kolač staviti tacnu i preko nešto da samo malo pritisne, ne jako. Za glazuru na laganu vatru staviti čokoladu i ulje i uz mešanje lagano je otopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati mleko i brzo promešati. Prelijte kolač, malo razvucite i prodrmajte tepsiju ili tacnu na kojoj je kolač da se glazura ujednači svuda. Ostavite kolač da odstoji, pa secite i služite.

Primjedbe
Objavi komentar