Sočna pileća krilca iz rerne: Mnogo dobro jelo!
Ukus koji baš nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
| Sastojci | Količina |
| pileća krilca | 1 kg |
| ulje | 50 ml |
| slatka pavlaka | 100 ml |
| kačkavalj | 50 g |
| senf | 3 kašike |
| bosiljak | po ukusu |
| masline | po želji |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
| belo vino | 200 ml |
Kako pripremiti
- Dobro zagrejte posudu i na ulju propržite krilca da porumene s obe strane. Sipajte malo vode, sud poklopite i dinstajte da meso omekša.
- Krilca prebacite u vatrostalnu posudu sa sokom od dinstanja. Umutite slatku pavlaku, senf, rendani kačkavalj, seckane masline po želji, so, biber i belo vino i time prelijte krilca.
- Stavite da se peku oko 15 minuta na 200 stepeni.

Primjedbe
Objavi komentar