Lisnate kiflice sa kačkavaljem: Meko pecivo koje se topi u ustima!
Idealne za doručak, večeru ili užinu. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| brašno | 600 g |
| svež kvasac | 30 g |
| mlaka voda | 1 dl |
| šećer | 1 kašičica |
| kiselo mleko | 2 dl |
| jaja | 5 |
| margarin | 125 g |
| kačkavalj | 100 g |
| so | 1 kašičica |
| susam | po želji |
Kako pripremiti
- Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna. Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, kiselim mlekom, tri jaja, dva žumanca i kašičicom soli. Po potrebi dodati još malo brašna, da testo bude srednje tvrdo.
- Ostaviti da naraste, a zatim testo podeliti na osam delova i svaki razviti u krug. Premazati umućenim omekšalim margarinom i ređati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati.
- Sve razviti oklagijom što je tanje moguće, seći na trougliće, na svaki staviti po komadić kačkavalja i uvijati kiflice. Ređati ih u pleh i ostaviti da narastu.
- Premazati preostalim umućenim belancima, posipati susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta sa ventilatorom, a malo duže bez.

Primjedbe
Objavi komentar