Preskoči na glavni sadržaj

Lisnate kiflice sa kačkavaljem: Meko pecivo koje se topi u ustima!

Idealne za doručak, večeru ili užinu. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
brašno600 g
svež kvasac30 g
mlaka voda1 dl
šećer1 kašičica
kiselo mleko2 dl
jaja5
margarin125 g
kačkavalj100 g
so1 kašičica
susampo želji

Kako pripremiti

  • Razmutiti kvasac u mlakoj vodi sa šećerom i malo brašna. Kad kvasac nadođe, zamesiti testo sa brašnom, kiselim mlekom, tri jaja, dva žumanca i kašičicom soli. Po potrebi dodati još malo brašna, da testo bude srednje tvrdo.
  • Ostaviti da naraste, a zatim testo podeliti na osam delova i svaki razviti u krug. Premazati umućenim omekšalim margarinom i ređati jedan na drugi. Zadnji ne premazivati.
  • Sve razviti oklagijom što je tanje moguće, seći na trougliće, na svaki staviti po komadić kačkavalja i uvijati kiflice. Ređati ih u pleh i ostaviti da narastu.
  • Premazati preostalim umućenim belancima, posipati susamom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta sa ventilatorom, a malo duže bez.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima