Marinirana svinjska pečenica
Da uživaju sva vaša čula...
Sastojci | Količina |
svinjski but u komadu | 1 kg |
crni luk | 1 glavica |
beli luk | 4 čena |
so | 2 kašičice |
suvi biljni začin | po ukusu |
crvena začinska paprika | 1/2 kašičice |
ulje | 1 dl |
belo vino | 3 dl |
voda | 2 dl |
senf | 3 kašike |
Kako pripremiti
- Meso dobro operite i osušite, pa natrljajte belim lukom, solju, mešavinom začina i mlevenom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.
- U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom, poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni oko sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni.
- Meso pecite još sat vremena, povremeno ga prelivajući sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkrite i poprskajte prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, pa dodajte malo senfa i po želji pavlake i poslužite.
Primjedbe
Objavi komentar