Preskoči na glavni sadržaj

Marinirana svinjska pečenica

Da uživaju sva vaša čula...
SastojciKoličina
svinjski but u komadu1 kg
crni luk1 glavica
beli luk4 čena
so2 kašičice
suvi biljni začinpo ukusu
crvena začinska paprika1/2 kašičice
ulje1 dl
belo vino3 dl
voda2 dl
senf3 kašike

Kako pripremiti

  • Meso dobro operite i osušite, pa natrljajte belim lukom, solju, mešavinom začina i mlevenom paprikom. Po želji natrljajte i ruzmarin. Tako obrađeno meso ostavite da odstoji najmanje 2 sata u frižideru.
  • U posudu sa poklopcem sipajte ulje, stavite meso obloženo listićima luka, još malo posolite i dodajte naseckan peršun. Zalijte ga kipućom vodom, poklopite i stavite u rernu na 200 stepeni oko sat vremena. Posle tog vremena dodajte vino i smanjite na 180 stepeni.
  • Meso pecite još sat vremena, povremeno ga prelivajući sokom od pečenja. Pred kraj pečenja meso otkrite i poprskajte prstima sa hladnom vodom da se dobije rumena korica. Kad je meso gotovo, izvadite ga, isecite, a saft od pečenja procedite, pa dodajte malo senfa i po želji pavlake i poslužite.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima