Preskoči na glavni sadržaj

Pita sa suvim vratom i kačkavaljem: Doručak topao i mekan!

Ova pita postaće jedan od vaših omiljenih recepata. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
Testo:
brašno500 g
margarin250 g
voda10 kašika
so1 kašičica
Nadev:
jaja5
kačkavalj150 g
suvi vrat150 g
pavlaka1 čaša
mleko2 dl
griz3 kašike
peršunov list1 kašika
so1/2 kašičice
bibermalo

Kako pripremiti

  • Umešajte brašno, margarin i so, pa polako dosipajte hladnu vodu dok ne zamesite glatko testo. Uvite testo u foliju i ostavite ga u frižideru da odstoji pola sata.
  • Razvite testo oklagijom na debljinu oko pola centimetara. Stavite testo u podmazanu okruglu tepsiju tako da prelazi ivice tepsije.
  • Za nadev obarite dva jaja. Kačkavalj i suvi vrat isecite na sitne kockice, a barena jaja izgnječite viljuškom. Preostala jaja penasto umutite, dodajte pavlaku, mleko, griz, kačkavalj, suvi vrat, barena jaja, sitno iseckan list peršuna, so i biber.
  • Sve dobro promešajte da se sastojci sjedine i naspite u tepsiju preko testa. Viškom testa, sa ivica, prekrijte deo fila tako da sredina ostane slobodna.
  • Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata. Isecite na komade i poslužite toplo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima