Pita sa suvim vratom i kačkavaljem: Doručak topao i mekan!
Ova pita postaće jedan od vaših omiljenih recepata. (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
Testo: | |
brašno | 500 g |
margarin | 250 g |
voda | 10 kašika |
so | 1 kašičica |
Nadev: | |
jaja | 5 |
kačkavalj | 150 g |
suvi vrat | 150 g |
pavlaka | 1 čaša |
mleko | 2 dl |
griz | 3 kašike |
peršunov list | 1 kašika |
so | 1/2 kašičice |
biber | malo |
Kako pripremiti
- Umešajte brašno, margarin i so, pa polako dosipajte hladnu vodu dok ne zamesite glatko testo. Uvite testo u foliju i ostavite ga u frižideru da odstoji pola sata.
- Razvite testo oklagijom na debljinu oko pola centimetara. Stavite testo u podmazanu okruglu tepsiju tako da prelazi ivice tepsije.
- Za nadev obarite dva jaja. Kačkavalj i suvi vrat isecite na sitne kockice, a barena jaja izgnječite viljuškom. Preostala jaja penasto umutite, dodajte pavlaku, mleko, griz, kačkavalj, suvi vrat, barena jaja, sitno iseckan list peršuna, so i biber.
- Sve dobro promešajte da se sastojci sjedine i naspite u tepsiju preko testa. Viškom testa, sa ivica, prekrijte deo fila tako da sredina ostane slobodna.
- Pitu pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata. Isecite na komade i poslužite toplo.
Primjedbe
Objavi komentar