Preskoči na glavni sadržaj

Musaka od povrća i pirinča: Posno, a gurmanski!

Toliko je dobra da joj meso uopšte ne nedostaje! (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
luk1 glavica
paprika4
pirinač1 šolja
krompir3 veća
paradajz sok1 šolja
suvi biljni začinpo ukusu
sopo ukusu
biberpo ukusu
brašno1 kašika
mlevena crvena paprika1/2 kašike
uljepo potrebi

Kako pripremiti

  • Krompir očistite i isecite na tanke kolutove. Luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja i vode. Dodajte mu papriku iseckanu na kockice i nastavite dinstanje.
  • Nakon 15 minuta dinstanja dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz. Dodajte začine. Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva.
  • Kad je pirinač skuvan, ako vam je sva voda isparila dodajte još pola šolje i sve izmešajte, treba da dobijete ređi đuveč.
  • Nauljite tepsiju, pa poslažite gusto jedan red krompira. Istresite na njega smesu od pirinča i preko njega poslažite još jedan gusto naređan red krompira.
  • Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku. Pecite u rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne uhvati lepa korica.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima