Musaka od povrća i pirinča: Posno, a gurmanski!
Toliko je dobra da joj meso uopšte ne nedostaje! (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
luk | 1 glavica |
paprika | 4 |
pirinač | 1 šolja |
krompir | 3 veća |
paradajz sok | 1 šolja |
suvi biljni začin | po ukusu |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
brašno | 1 kašika |
mlevena crvena paprika | 1/2 kašike |
ulje | po potrebi |
Kako pripremiti
- Krompir očistite i isecite na tanke kolutove. Luk iseckajte, pa prodinstajte na malo ulja i vode. Dodajte mu papriku iseckanu na kockice i nastavite dinstanje.
- Nakon 15 minuta dinstanja dodajte šolju pirinča, šolju vode i paradajz. Dodajte začine. Smanjite vatru i ostavite da se pirinač skuva.
- Kad je pirinač skuvan, ako vam je sva voda isparila dodajte još pola šolje i sve izmešajte, treba da dobijete ređi đuveč.
- Nauljite tepsiju, pa poslažite gusto jedan red krompira. Istresite na njega smesu od pirinča i preko njega poslažite još jedan gusto naređan red krompira.
- Razmutite kašiku brašna i pola kašike mlevene paprike u decilitar vode i time prelijte musaku. Pecite u rerni na 225 stepeni 30-45 minuta, dok se ne uhvati lepa korica.
Primjedbe
Objavi komentar