Musaka od karfiola
Sastojci
Sastojci za 4 osobe
- 500 gr mlevene junetine
- 1 srednja glavica karfiola
- 1 glavica crnog luka
- 1 kasika ulja
- 1 dl vode
- po ukusu Vegete, aleve paprike i dr. zacina
- mleka po potrebi
Preliv
- 2 jajeta
- 1 dl mleka
Način pripreme
Karfiol ocistiti i skuvati u osoljenoj vodi. Ne sme se prekuvati !
Na ulju i vodi prodinstati sitno isecen luk i dodati meso. Zaciniti vegetom i dinstati desetak minuta.
Po zelji dodati alevu papriku i biber.
U vatrostalnu posudu po dnu rasporediti sa polovinom karfiola, preliti mesom i
dodati drugu polovinu karfiola.
dodati drugu polovinu karfiola.
Staviti malo mleka i peci 15 minuta u rerni na 220 stepeni.
Umutiti jaja sa ostatkom mleka i preliti preko musake te vratiti u rernu i peci dok se ne uhvati rumena korica.
Sluziti sa salatom po zelji.
Primjedbe
Objavi komentar