Musaka od karfiola

Sastojci
Sastojci za 4 osobe
  • 500 gr mlevene junetine
  • 1 srednja glavica karfiola
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kasika ulja
  • 1 dl vode
  • po ukusu Vegete, aleve paprike i dr. zacina
  • mleka po potrebi
Preliv
  • 2 jajeta
  • 1 dl mleka
Način pripreme
Karfiol ocistiti i skuvati u osoljenoj vodi. Ne sme se prekuvati !
Na ulju i vodi prodinstati sitno isecen luk i dodati meso. Zaciniti vegetom i dinstati desetak minuta.
Po zelji dodati alevu papriku i biber.
U vatrostalnu posudu po dnu rasporediti  sa polovinom karfiola, preliti mesom i
dodati drugu polovinu karfiola.
Staviti malo mleka i peci 15 minuta u rerni na 220 stepeni.
Umutiti jaja sa ostatkom mleka i preliti preko musake te vratiti u rernu i peci dok se ne uhvati rumena korica.
Sluziti sa salatom po zelji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima