Pohovani ćevapi, tako hrskavi i ukusni
Za sve ljubitelje ćevapa i pohovanog mesa evo jedinstvenog predloga za ručak. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| mleveno meso | 300 g |
| beli krompir | 300 g |
| crni luk | 1 glavica |
| beli luk | 2 čena |
| so | po ukusu |
| biber | po ukusu |
| žumanca | 2 |
| origano | po ukusu |
| ZA POHOVANJE: | |
| belanca | 2 |
| brašno | po potrebi |
| prezle | po potrebi |
Kako pripremiti
- Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
- Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
- Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.

Primjedbe
Objavi komentar