Pohovani ćevapi, tako hrskavi i ukusni
Za sve ljubitelje ćevapa i pohovanog mesa evo jedinstvenog predloga za ručak. (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
mleveno meso | 300 g |
beli krompir | 300 g |
crni luk | 1 glavica |
beli luk | 2 čena |
so | po ukusu |
biber | po ukusu |
žumanca | 2 |
origano | po ukusu |
ZA POHOVANJE: | |
belanca | 2 |
brašno | po potrebi |
prezle | po potrebi |
Kako pripremiti
- Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
- Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
- Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.
Primjedbe
Objavi komentar