Preskoči na glavni sadržaj

Pohovani ćevapi, tako hrskavi i ukusni

Za sve ljubitelje ćevapa i pohovanog mesa evo jedinstvenog predloga za ručak. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
mleveno meso300 g
beli krompir300 g
crni luk1 glavica
beli luk2 čena
sopo ukusu
biberpo ukusu
žumanca2
origanopo ukusu
ZA POHOVANJE:
belanca2
brašnopo potrebi
prezlepo potrebi

Kako pripremiti

  • Krompir skuvajte, ohladite i izrendajte. Izmešajte ga sa mlevenim mesom, sitno iseckanim crnim lukom, belim lukom i žumancima. Posolite i začinite po ukusu i dobro umesite.
  • Od dobijene mase nauljenim rukama oblikujte ćevape i svaki uvaljajte u brašno, pa u ulupana belanca i na kraju u prezle.
  • Pržite ćevape u dubokom vrelom ulju, ocedite i servirajte sa sezonskom salatom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima