Čokoladna torta sa suvim voćem: Mami mirisom i topi se u ustima!
Prosto savršena...
| Sastojci | Količina |
| Kora | |
| belanca | 5 |
| šećer | 5 kašika |
| mlevena plazma | 5 kašika |
| suvo grožđe | oko 70 g |
| suve kajsije | oko 70 g |
| brašno | 3 kašike |
| prašak za pecivo | 1 kesica |
| Fil | |
| žumanca | 15 |
| šećer | 15 kašika |
| čokolada za kuvanje | 200 g |
| margarin | 375 g |
| šećer u prahu | 5 kašika |
| šlag | malo |
| Čokoladna glazura | |
| čokolada za kuvanje | 150 g |
| mleko | 3 kašike |
Kako pripremiti
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati plazmu, suvo grožđe i suve kajsije, brašno i trećinu kesice praška za pecivo. Suvo grožđe predhodno potopiti u vruću vodu, da malo odstoji, pa dobro ocediti. Polako promešati da se smesa od belanaca ne spusti i sipati u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. Ispeći tri korice. Ukoliko korice budu malo tvrđe mogu da se natope vrelim čokoladnim mlekom.
- Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa kuvati na pari. Pre nego što bude gotovo dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se potpuno ne rastopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
- Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa u njega postepeno dodavati ohlađenu smesu od žumanaca. Kada se fil lepo sjedini ubaciti malo umućenog šlaga da da bi bio penast. Ostaviti u frižideru da se stegne pre filovanja.
- Filovati tortu tako što se stavi kora, sloj fila, pa sloj šlaga, a završi se slojem čokoladne glazure koja se pravi tako što se čokolada rastopi na pari i u nju se doda malo mleka.

Primjedbe
Objavi komentar