Preskoči na glavni sadržaj

Čokoladna torta sa suvim voćem: Mami mirisom i topi se u ustima!

Prosto savršena...
SastojciKoličina
Kora
belanca5
šećer5 kašika
mlevena plazma5 kašika
suvo grožđeoko 70 g
suve kajsijeoko 70 g
brašno3 kašike
prašak za pecivo1 kesica
Fil
žumanca15
šećer15 kašika
čokolada za kuvanje200 g
margarin375 g
šećer u prahu5 kašika
šlagmalo
Čokoladna glazura
čokolada za kuvanje150 g
mleko3 kašike

Kako pripremiti

  • Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodati plazmu, suvo grožđe i suve kajsije, brašno i trećinu kesice praška za pecivo. Suvo grožđe predhodno potopiti u vruću vodu, da malo odstoji, pa dobro ocediti. Polako promešati da se smesa od belanaca ne spusti i sipati u četvrtasti pleh obložen papirom za pečenje. Ispeći tri korice. Ukoliko korice budu malo tvrđe mogu da se natope vrelim čokoladnim mlekom.
  • Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa kuvati na pari. Pre nego što bude gotovo dodati usitnjenu čokoladu i mešati dok se potpuno ne rastopi. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi.
  • Umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa u njega postepeno dodavati ohlađenu smesu od žumanaca. Kada se fil lepo sjedini ubaciti malo umućenog šlaga da da bi bio penast. Ostaviti u frižideru da se stegne pre filovanja.
  • Filovati tortu tako što se stavi kora, sloj fila, pa sloj šlaga, a završi se slojem čokoladne glazure koja se pravi tako što se čokolada rastopi na pari i u nju se doda malo mleka.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!