Pusla torta

Sastojci
Kore
  • 5 belanaca
  • 250 g kristal šećera
  • 1 kašika sirćeta
  • prave se 3 takve kore
Fil
  • 15 žumanaca
  • 250 g prah šećera
  • 250 g margarina
  • 100 g otopljene čokolade
  • 250 g mlevenog Plazma keksa
  • 250 g šlag krema
  • 300 ml mineralne gazirane vode
i još
  • 300 g šlag krema
  • 350 ml mineralne gazirane vode
Način pripreme
Pre početka pravljenja kora rernu uključiti na 250 stepeni, pa kad postigne tu temperaturu smanjiti na 150 stepeni.
Kore pravite pojedinačno od po 5 belanaca. Umutiti belanca u čvrstu penu, dodati šećer i mutiti dok se šećer ne rastvori i dobijete čvrstu penu. Na sredini miksanja dodati 1 kašiku sirćeta.
Umućenu smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh dimenzija 25×35 cm. U rerni na 150 stepeni svaku koru sušiti oko 60 minuta.
Kore dobro prohladiti. Za to vreme pripremiti fil.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu, dodati umućen margarin, otopljenu čokoladu i Plazma keks. Sve dobro sjediniti.
Šlag krem umutiti s hladnom mineralnom gaziranom vodom.
Završni proces: na koru staviti fil sa Plazma keksom, preko šlag, opet kora i tako dok se ne utroše svi sastojci.
Po vrhu treće kore premazati malo fila s Plazma keksom, te celu tortu premazati umućenim šlagom, onih 300 g.
Napomena
Tortu ostaviti u frižideru ili na hladnom da odstoji jedan dan pre sečenja.
Tortu secite nazubljenim nožem da bi se kore što manje mrvile.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima