Šareni ravioli u krem sosu

Pravi recept za sve ljubitelje italijanske kuhinje!

Sastojci Količina
Za testo:
jaja 4 veća
brašno 400 g
maslinovo ulje 3 kašike
so 1 kašika
spanać 50 g
cvekla 50 g
Žuto testo:
jaja 2
brašno 200 g
ulje 2 kašike
so malo
Crveno testo:
jaja 1
brašno 100 g
ulje 1 kašika
so malo
cvekla po potrebi
Zeleno testo:
jaja 1
brašno 100 g
ulje 1 kašika
so malo
spanać po potrebi
Nadev:
sir 200 g
kisela pavlaka 1/2 čaše
Umak:
kisela pavlaka 2 dl
maslac malo
gustin 1 kašika
so po ukusu
mirođija po ukusu
Kako pripremiti

Skuvati spanać i cveklu, a zatim ih ispasirati. Ova pasta se pravi od tri testa, žutog, crvenog i zelenog, a svako se pravi posebno.
Za ova dva obojena testa će vam trebati još malo brašna jer će biti lepljivo. Ako je testo tvrdo dodati malo vode. Umesti ga dobro da se ne lepi za prste, a zatim staviti u kese i odložiti u frižider minimum pola sata, a može i preko noći, kako bi se lepše razvijalo. Nakon toga žuto testo podeliti na tri dela, takođe iseći na jednake delove zeleno i crveno testo. Istanjiti oklagijom u pravougaonik sve delove debljine oko 1 cm. Svaki gornji sloj testa namazati sa malo vode i ređati po želji. Pritisnite rukom kako bi se slojevi zalepili, a zatim seći nožem parčiće debljine 1 cm. Svaki komad razvaljati oklagijom i provući kroz mašinu za testo na broju 5. Dok provlačite testo dobro brašnite da se ne bi lepilo. Na polovinu razvijenog testo stavljati male kupice nadeva ostavljajuci razmak od 3-4 cm između njih, pa zatim taj "prazan" prostor premazati hladnom vodom da nam se ravioli ne bi otvarali prilikom kuvanja. Preklopiti drugom polovinom testa, malo utisnuti oko nadeva da se ivice bolje zalepe, pa reckavim točkićem (radlom) ili oštrim nožem iseći na male kvadratiće. Raviole kuvati u kipućoj slanoj vodi oko 20-tak minuta. Izvaditi rupičastom kašikom i odložiti na tanjir za serviranje. U međuvremenu pripremiti umak: Na malo zagrejanog maslaca propržiti kašiku gustina, dodati kiselu pavlaku i kuvati dok se umak ne zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu, staviti sitno seckanu svežu mirođiju. Dok je sve još toplo preliti preko pripremljenih raviola i po želji posuti sa malo naribanog parmezana.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima