Brza keks torta sa bananama
Brzo se sprema, a ukus oduševljava!
Sastojci | Količina |
mleko | 1 l |
šećer | 5 kašike |
puding od čokolade | 2 kesice |
čokolada | 200 g |
puter | 50 g |
keks Petit Beurre | 500 g |
mleveni plazma keks | 200 g |
banane | 3 |
Za ukrašavanje: | |
šlag krem u prahu | 200 g |
mleko | 2,5 dl |
Kako pripremiti
- U posudu staviti 8 dl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Puding od čokolade umutiti sa ostatkom mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre, dodati čokoladu i puter da se istopi, lomljeni keks, mlevenu plazmu i seckane banane. Sve dobro izmešati i masu staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, prethodno obložen streč folijom.
- Ostaviti u frižider da prenoći. Sutradan skinuti obruč i tortu prevrnuti na tacnu. Umutiti šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.
Primjedbe
Objavi komentar