Preskoči na glavni sadržaj

Brza keks torta sa bananama

Brzo se sprema, a ukus oduševljava!
SastojciKoličina
mleko1 l
šećer5 kašike
puding od čokolade2 kesice
čokolada200 g
puter50 g
keks Petit Beurre500 g
mleveni plazma keks200 g
banane3
Za ukrašavanje:
šlag krem u prahu200 g
mleko2,5 dl

Kako pripremiti

  • U posudu staviti 8 dl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Puding od čokolade umutiti sa ostatkom mleka, dodati u kuvano mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skinuti sa vatre, dodati čokoladu i puter da se istopi, lomljeni keks, mlevenu plazmu i seckane banane. Sve dobro izmešati i masu staviti u kalup sa obručem prečnika 24 cm, prethodno obložen streč folijom.
  • Ostaviti u frižider da prenoći. Sutradan skinuti obruč i tortu prevrnuti na tacnu. Umutiti šlag krem sa mlekom i ukrasiti tortu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima