Preskoči na glavni sadržaj

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!

Neodoljivi ukus krem bananica, oraha, plazme i čokolade.
SastojciKoličina
Potrebno za koru :
belanaca10
šećer150 g
mleven orah200 g
brašno2 kašike
Potrebno za fil :
mleko1 l
žumanci10
šećer10 kašika
puding od vanile3 kesice
gustin2 kašike
margarin250 gr
šećer u prahu250 g
krem šlag200 g
kisela voda200 ml
krem bananice10
plazma keks mleveni200 g
čokolada100 g

Kako pripremiti

  • Belanca umutite čvrsto u šam, pa postepeno dodavajte šećer, muteći sve vreme. Dodati mlevene orahe i brašno, lagano izmešati, staviti u okrugli pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 15 minuta.
  • Umutite žumanca, prašak za puding, gustin i šećer sa malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen fil. Zatim u fil dodati umućen krem šlag .
  • Ceo fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu i otopljenu čokoladu, a u drugi deo fila dodati iseckane krem bananice.
  • Filovati: kora, fil sa plazmom, fil sa krem bananicama. Dekorisati po želji. Prijatno!

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

Šampinjoni punjeni lukom, šargarepom i orasima