Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!
Neodoljivi ukus krem bananica, oraha, plazme i čokolade.
Sastojci | Količina |
Potrebno za koru : | |
belanaca | 10 |
šećer | 150 g |
mleven orah | 200 g |
brašno | 2 kašike |
Potrebno za fil : | |
mleko | 1 l |
žumanci | 10 |
šećer | 10 kašika |
puding od vanile | 3 kesice |
gustin | 2 kašike |
margarin | 250 gr |
šećer u prahu | 250 g |
krem šlag | 200 g |
kisela voda | 200 ml |
krem bananice | 10 |
plazma keks mleveni | 200 g |
čokolada | 100 g |
Kako pripremiti
- Belanca umutite čvrsto u šam, pa postepeno dodavajte šećer, muteći sve vreme. Dodati mlevene orahe i brašno, lagano izmešati, staviti u okrugli pleh koga ste obložili papirom za pečenje. Peći na 200 C oko 15 minuta.
- Umutite žumanca, prašak za puding, gustin i šećer sa malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutite sa šećerom u prahu, pa dodati ohlađen fil. Zatim u fil dodati umućen krem šlag .
- Ceo fil podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mlevenu plazmu i otopljenu čokoladu, a u drugi deo fila dodati iseckane krem bananice.
- Filovati: kora, fil sa plazmom, fil sa krem bananicama. Dekorisati po želji. Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar