Pečeni krompir sa sudžukom: Jelo koje morate da probate!
Ručak kojim ćete se ponositi i koji ćete uvek iznova praviti. (Foto: Profimedia.rs)
| Sastojci | Količina |
| krompir | 800 g |
| sudžuk | 1/2 kg |
| crveni luk | 1 veći |
| beli luk | 4 čena |
| suvi biljni začin | 3 kašičice |
| biber | 1 kašičica |
| iseckan peršun | 1/2 vezice |
| crvena mlevena paprika | 2 kašičice |
| kari | 1 kašičica |
| ulje | 80 ml |
| belo vino | 200 ml |
| šargarepa | 2 srednje |
Kako pripremiti
- Krompir očistite i isecite na četvrtine ili na komade po želji i stavite u dublji sud. Crveni luk isecite krupnije, a beli luk samo prepolovite. Šargarepu isecite, takođe, krupnije.
- Pomešajte svo povrće, pospite suvim biljnim začinom, biberom, mlevenom paprikom, peršunom i karijem, prelite sa uljem i još jednom dobro promešajte. Prebacite u dublji, podmazan pleh.
- Sudžuk isecite na krupnije parčiće, pa rasporedite preko krompira. Sipajte sa strane belo vino i pleh prekrite alu-folijom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
- Posle toga izvadite pleh, sklonite foliju i vratite u rernu da se malo zapeče. Poslužite uz salatu po želji.

Primjedbe
Objavi komentar