Pečeni krompir sa sudžukom: Jelo koje morate da probate!
Ručak kojim ćete se ponositi i koji ćete uvek iznova praviti. (Foto: Profimedia.rs)
Sastojci | Količina |
krompir | 800 g |
sudžuk | 1/2 kg |
crveni luk | 1 veći |
beli luk | 4 čena |
suvi biljni začin | 3 kašičice |
biber | 1 kašičica |
iseckan peršun | 1/2 vezice |
crvena mlevena paprika | 2 kašičice |
kari | 1 kašičica |
ulje | 80 ml |
belo vino | 200 ml |
šargarepa | 2 srednje |
Kako pripremiti
- Krompir očistite i isecite na četvrtine ili na komade po želji i stavite u dublji sud. Crveni luk isecite krupnije, a beli luk samo prepolovite. Šargarepu isecite, takođe, krupnije.
- Pomešajte svo povrće, pospite suvim biljnim začinom, biberom, mlevenom paprikom, peršunom i karijem, prelite sa uljem i još jednom dobro promešajte. Prebacite u dublji, podmazan pleh.
- Sudžuk isecite na krupnije parčiće, pa rasporedite preko krompira. Sipajte sa strane belo vino i pleh prekrite alu-folijom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
- Posle toga izvadite pleh, sklonite foliju i vratite u rernu da se malo zapeče. Poslužite uz salatu po želji.
Primjedbe
Objavi komentar