Preskoči na glavni sadržaj

Pečeni krompir sa sudžukom: Jelo koje morate da probate!

Ručak kojim ćete se ponositi i koji ćete uvek iznova praviti. (Foto: Profimedia.rs)
SastojciKoličina
krompir800 g
sudžuk1/2 kg
crveni luk1 veći
beli luk4 čena
suvi biljni začin3 kašičice
biber1 kašičica
iseckan peršun1/2 vezice
crvena mlevena paprika2 kašičice
kari1 kašičica
ulje80 ml
belo vino200 ml
šargarepa2 srednje

Kako pripremiti

  • Krompir očistite i isecite na četvrtine ili na komade po želji i stavite u dublji sud. Crveni luk isecite krupnije, a beli luk samo prepolovite. Šargarepu isecite, takođe, krupnije.
  • Pomešajte svo povrće, pospite suvim biljnim začinom, biberom, mlevenom paprikom, peršunom i karijem, prelite sa uljem i još jednom dobro promešajte. Prebacite u dublji, podmazan pleh.
  • Sudžuk isecite na krupnije parčiće, pa rasporedite preko krompira. Sipajte sa strane belo vino i pleh prekrite alu-folijom. Stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
  • Posle toga izvadite pleh, sklonite foliju i vratite u rernu da se malo zapeče. Poslužite uz salatu po želji.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Pusla torta

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM

Najlon torta: Deca je obožavaju, proverite zašto!